Gashaard kopen: dit zijn de voor- en nadelen! 0 297

Gashaard kopen

Wil jij dolgraag over een eigen gashaard beschikken? Zie je jezelf al helemaal zitten voor het prachtige vlammenspel van deze haard? Maar twijfel je nog? Dan ben je zeker niet de enige! De populariteit voor de gashaard is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen introduceren een Dru gashaard in hun woning. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van een eigen gashaard? En belangrijker nog: zijn er ook nadelen die je moet weten? In dit artikel lichten we zowel de voor- als nadelen van een gashaard toe. Zo wordt het maken van de juiste beslissing direct een stuk eenvoudiger.

Voordelen van een gashaard

Laten we beginnen met de voordelen, want dat zijn er nogal wat! Het is dan ook geen wonder dat de populariteit voor de gashaard de afgelopen tijd steeds meer is toegenomen, want de voordelen zijn ongekend. Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje:

 • De techniek heeft de afgelopen tijd niet stilgestaan. Waar de gashaarden vroeger vooral werden geweerd door hun kunstmatige uitstraling is dit tegenwoordig wel anders. Tegenwoordig geven de meest recente gashaarden juist een zeer indrukwekkend en realistisch vlammenspel. Ze zijn bijna niet meer te onderscheiden van een traditionele houthaard.
 • Een gashaard heeft veel minder onderhoud nodig dan een traditionele houtkachel. Dit komt voornamelijk doordat er geen sprake is van as of ander afval. Een keer per jaar een grondige schoonmaakbeurt is voldoende om de kachel mooi te houden.
 • Een Faber gashaard is ontzettend gebruiksvriendelijk. Deze wordt doorgaans geleverd met een afstandsbediening, zodat je de haard vanuit je luie stoel kunt bedienen. Geen gesleep meer met houtblokken of urenlang proberen om het vuurtje aan te krijgen, maar gewoon met een enkele klik op de knop genieten van een geweldig vlammenspel.

gashaard faber

 • Moderne gashaarden beschikken over een zeer hoog rendement. Hierdoor belast je het milieu minder en zullen je stookkosten omlaag gaan.
 • Een moderne gashaard is in vrijwel ieder interieur te verwerken. Hierdoor geniet je altijd van een prettige sfeermaker!

Nadelen van een gashaard

Natuurlijk zullen er altijd nadelen blijven bestaan. Dit geldt immers voor iedere haard. Het is aan jou de taak om te beslissen wat zwaarder weegt: de voor- of de nadelen? Neem gerust contact op met een professionele leverancier van gashaarden, zodat deze samen met jou de nadelen kan bespreken. Wij zetten hieronder de grootste nadelen voor jou op een rijtje.

 • Het grootste struikelblok van een gashaard is dat hier uiteraard een gasleiding voor nodig is. In de meeste bestaande woningen is deze standaard aanwezig, maar in nieuwbouwwoningen zien we dit steeds minder. Bovendien is de toekomst van aardgas niet zeker, daardoor weet je nooit of jouw gashaard in de toekomst nog gebruikt kan worden. Gelukkig zijn de meeste leveranciers van gashaarden al op zoek naar oplossingen voor de lange termijn. Vraag hier gerust naar!
 • Een gashaard beschikt over een zeer hoog rendement, maar zal nooit de optimale warmte van een houtkachel kunnen evenaren.
 • Veel gashaarden beschikken over een waakvlammetje dat dag en nacht brandt. Veel mensen hebben hier geen problemen mee, maar er zijn ook nog altijd mensen die dit geen prettig gevoel vinden. Gelukkig zijn er ook nog gashaarden te vinden die deze waakvlammetjes niet hebben. Dit nadeel is dan ook gemakkelijk te omzeilen.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reizen: Verschil tussen mannen en vrouwen op reis 0 22

Reizen Verschil tussen mannen en vrouwen op reis

We weten allemaal al lang dat er duidelijk verschil is tussen mannen en vrouwen. Soms begrijpen we elkaar dan ook echt niet. Hetzelfde geldt wanneer we op vakantie gaan. Dan wordt alweer snel duidelijk dat we af en toe van verschillende planeten afkomstig lijken te zijn.

De voorbereiding

De voorbereiding begint al ver voordat de reis er is, tenminste voor vrouwen geldt dat vaak. De tickets zijn geboekt en alle overnachtingslocaties goed uitgezocht en gepland. Ook weten ze precies welke bezienswaardigheden ze willen zien tijdens hun verblijf. De reiskoffer staat ook al dagenlang klaar voor vertrek. Vlak voor het vertrek zijn vrouwen vaak nog bezig met het goed verzorgen en achterlaten van de planten en de rest van het huis.

Mannen vinden het wel prima als de vrouw alles uitzoekt. Moeten ze het zelf doen, dan worden de vliegtickets wel geboekt en het eerste hotel, maar daarna is het ook prima om gewoon te gaan kijken wat ze tegenkomen. Dat is in ieder geval zo voor alle bezienswaardigheden in de buurt. De koffer die wordt de avond voor vertrek ingepakt en sommige doen het zelfs diezelfde ochtend pas of ze laten het door de vrouw doen. Voor vertrek is het voor mannen vooral belangrijk dat het huis veilig wordt achtergelaten.

Gadgets en kleding

Bij het inpakken van de tas gebeurt het al snel dat mannen nog ruimte over hebben in hun koffer en vrouwen hun koffer met de grootste moeite dicht kunnen krijgen. Een deel hiervan komt door het aantal setjes kleding die beiden meenemen. Voor een reis van vier weken neemt 47% van de vrouwen tot 7 setjes kleding mee. Voor 28% van de mannen is het 5 setjes. Hoewel mannen vaak gekker zijn om technologie zijn het toch vaak de vrouwen die ze het meeste meenemen op reis. Ze zullen dan ook eerder een kijkje op Contentgirls.nl nemen om te weten te komen welke handige gadgets handig zijn om op reis mee te nemen.

Social media bijhouden

Waar mannen social media helemaal links laten liggen of af en toe een foto zullen posten van een biertje op het strand dat ze drinken is het bij vrouwen wel anders. Vrouwen doen hun best om het perfecte kiekje voor op instagram te verkrijgen, zodat ze een soort van tweede juultje tielemans proberen te worden. Ze willen die perfecte foto waar iedereen jaloers van wordt. Maar de rest van de online wereld zullen ze wel sneller achter zich laten liggen tijdens het reizen.

Thuiskomen

Bij het thuiskomen begint de post-vakantie depressie als snel bij mannen. De koffers blijven dagenlang en misschien wel wekenlang onuitgepakt liggen. Ze kunnen de vakantie niet loslaten en hopen dat de koffer zichzelf uitpakt. Vrouwen kunnen daarentegen de dagelijkse routine wat makkelijker weer oppakken. Ze vinden het zelfs wel leuk om weer terug te zijn en zullen ook alle nieuw gekochte spulletjes en de gemaakte foto’s uitbundig aan de omgeving laten zien.

Mondkapje dragen, hier moet je op letten 0 45

Mondkapje dragen, hier moet je op letten

In de Westerse wereld was het eigenlijk heel lang ongewoon om mondkapjes te dragen. Dit terwijl het in Aziatische landen bij het dagelijks leven hoort. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de wereld echter in één klap veranderd. Zelfs de nuchtere Hollanders zijn inmiddels massaal op een mondkapje overgestapt. Sterker nog: sinds 1 juni j.l. geldt zelfs een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Het kabinet beschouwd dit als de beste oplossing wanneer de 1,5 meter regel niet altijd kan worden nageleefd.

De mondkapjesplicht roept echter veel vragen op. Veel van ons zijn het niet gewend om mondkapjes te dragen. Ook het kopen van een niet-medisch mondkapje is soms lastig. Hoewel het aantal verkooppunten tegenwoordig met de dag lijkt te groeien zijn er veel vragen over het aanbod. Kies je een hip model van een particuliere aanbieder? Of kies je voor mondkapjes kopen via groothandel? En hoe doe je deze vervolgens op de juiste manier om en af? Kortom, waar moet ik op letten bij het kopen en dragen van mondkapjes? Wij gingen op onderzoek uit!

Waar koop ik mondkapjes?

We hoeven jou waarschijnlijk niet meer uit te leggen waar je mondkapjes kunt kopen. Vandaag de dag zie je ze vrijwel in iedere winkel bij de toonbank liggen. Van drogisterijen tot apotheken en supermarkten tot zelfs automaten op de stations. Kortom, aanbod genoeg.

Ook wanneer je de deur er niet voor uit wilt kan je eenvoudig aan een goed mondkapje komen. Er zijn verschillende groothandels die deze online aanbieden. Let er wel goed op dat een mondkapje voor medisch gebruik, de zogenoemde ‘chirurgische maskers, type IIR’ verboden zijn in het openbaar vervoer. Een niet-medisch mondmasker kopen via Nobraa.com is ruimschoots voldoende.

Waar koop ik mondkapjes?

Waar let ik op bij het opzetten van een mondmasker?

Het dragen van een mondkapje is verplicht, maar de kabinet kan niet zien of je het mondmasker ook op de juiste manier gebruikt. Die verantwoordelijkheid ligt bij jou. Wanneer je dit echter niet op de juiste manier aanpakt, zal het mondmasker weinig betekenen bij het voorkomen van een verspreiding van het virus.

Een mondkapje zet je als volgt op:

 1. Begin altijd met het wassen van je handen. Maak hierbij gebruik van desinfecteergel of gebruik kwalitatieve zeep. Raak nooit het masker aan voordat je handen schoon zijn.
 2. Let goed op wat de boven- en onderkant van het mondkapje is. Soms is de bovenkant te herkennen aan een stipje of uitstulping van de neus. Andere keren wordt dit simpelweg aangegeven met een kleine letter.
 3. Druk de bovenkant van het mondkapje goed over de neus, zodat deze helemaal strak zit.
 4. Trek de onderkant van het mondmasker nu aan zodat deze de mond volledig bedekt.
 5. Raak na het opzetten van het mondkapje deze zo min mogelijk aan. Buiten zullen je handen namelijk weer in aanraking komen met bacteriën en die wil je niet terugzien op je mondkapje.

En dan nog een extra tip voor mannen met baardgroei. Voor een optimale werking van het mondkapje is het verstandig om de baard zo kort mogelijk te houden. Een lange baard kan ervoor zorgen dat het mondkapje minder goed aansluit.

Mondkapje afdoen

Er zijn heel veel verschillende soorten niet-medische mondkapjes verkrijgbaar. Er zijn mondkapjes die je langer kunt gebruiken, maar ook soorten die maar voor eenmalig gebruik zijn. Van welk type mondkapje jij ook gebruik maakt, de regels met betrekking tot het afdoen van het mondmasker blijven gelijk.

Voordat je het mondmasker verwijderd is het eerst belangrijk om je handen (opnieuw) te desinfecteren. Je bent langere tijd in een drukke omgeving aanwezig geweest, waardoor de kans dat er bacteriën en vuil op je handen zitten enorm groot is. Zodra je handen schoon zijn pak je de elastiekjes vast en het trek je het masker van je gezicht. Het is belangrijk dat het gezicht niet door de buitenkant van het kapje aangeraakt wordt tijdens deze handeling. Een mondkapje voor eenmalig gebruik kun je vervolgens weggooien.

Geschreven door GMU | Google AdWords campagne

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks