Gashaard kopen: dit zijn de voor- en nadelen! 0 26

Gashaard kopen

Wil jij dolgraag over een eigen gashaard beschikken? Zie je jezelf al helemaal zitten voor het prachtige vlammenspel van deze haard? Maar twijfel je nog? Dan ben je zeker niet de enige! De populariteit voor de gashaard is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen introduceren een Dru gashaard in hun woning. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van een eigen gashaard? En belangrijker nog: zijn er ook nadelen die je moet weten? In dit artikel lichten we zowel de voor- als nadelen van een gashaard toe. Zo wordt het maken van de juiste beslissing direct een stuk eenvoudiger.

Voordelen van een gashaard

Laten we beginnen met de voordelen, want dat zijn er nogal wat! Het is dan ook geen wonder dat de populariteit voor de gashaard de afgelopen tijd steeds meer is toegenomen, want de voordelen zijn ongekend. Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje:

  • De techniek heeft de afgelopen tijd niet stilgestaan. Waar de gashaarden vroeger vooral werden geweerd door hun kunstmatige uitstraling is dit tegenwoordig wel anders. Tegenwoordig geven de meest recente gashaarden juist een zeer indrukwekkend en realistisch vlammenspel. Ze zijn bijna niet meer te onderscheiden van een traditionele houthaard.
  • Een gashaard heeft veel minder onderhoud nodig dan een traditionele houtkachel. Dit komt voornamelijk doordat er geen sprake is van as of ander afval. Een keer per jaar een grondige schoonmaakbeurt is voldoende om de kachel mooi te houden.
  • Een Faber gashaard is ontzettend gebruiksvriendelijk. Deze wordt doorgaans geleverd met een afstandsbediening, zodat je de haard vanuit je luie stoel kunt bedienen. Geen gesleep meer met houtblokken of urenlang proberen om het vuurtje aan te krijgen, maar gewoon met een enkele klik op de knop genieten van een geweldig vlammenspel.

gashaard faber

  • Moderne gashaarden beschikken over een zeer hoog rendement. Hierdoor belast je het milieu minder en zullen je stookkosten omlaag gaan.
  • Een moderne gashaard is in vrijwel ieder interieur te verwerken. Hierdoor geniet je altijd van een prettige sfeermaker!

Nadelen van een gashaard

Natuurlijk zullen er altijd nadelen blijven bestaan. Dit geldt immers voor iedere haard. Het is aan jou de taak om te beslissen wat zwaarder weegt: de voor- of de nadelen? Neem gerust contact op met een professionele leverancier van gashaarden, zodat deze samen met jou de nadelen kan bespreken. Wij zetten hieronder de grootste nadelen voor jou op een rijtje.

  • Het grootste struikelblok van een gashaard is dat hier uiteraard een gasleiding voor nodig is. In de meeste bestaande woningen is deze standaard aanwezig, maar in nieuwbouwwoningen zien we dit steeds minder. Bovendien is de toekomst van aardgas niet zeker, daardoor weet je nooit of jouw gashaard in de toekomst nog gebruikt kan worden. Gelukkig zijn de meeste leveranciers van gashaarden al op zoek naar oplossingen voor de lange termijn. Vraag hier gerust naar!
  • Een gashaard beschikt over een zeer hoog rendement, maar zal nooit de optimale warmte van een houtkachel kunnen evenaren.
  • Veel gashaarden beschikken over een waakvlammetje dat dag en nacht brandt. Veel mensen hebben hier geen problemen mee, maar er zijn ook nog altijd mensen die dit geen prettig gevoel vinden. Gelukkig zijn er ook nog gashaarden te vinden die deze waakvlammetjes niet hebben. Dit nadeel is dan ook gemakkelijk te omzeilen.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 9

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks