Handige & leuke weetjes over LED verlichting 0 430

LED verlichting is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste lichtsoorten van dit moment. LED heeft onder andere TL verlichting en meer conventionele verlichting zoals gloei- en halogeenlampen van hun troon gestoten. Ook spaarlampen worden de afgelopen tijd minder verkocht. Nee, de toekomst is LED! Maar waarom eigenlijk? Is LED echt zoveel beter dan al die andere lichtsoorten? Het antwoord op deze vragen geven wij aan de hand van een aantal handige & leuke weetjes. Een ledstrip plaatsen voor meer sfeer in de kamer? Daar draai jij je hand niet meer voor om na het lezen van deze weetjes!

LED verlichting duurder dan normale verlichting

Veel mensen schrikken in eerste instantie als ze de prijzen voor LED verlichting zien. Ze zijn immers duidelijker duurder dan normale verlichting. Ook zien we verschillen tussen de LED lampen. Zo zijn de lampen met een hoge lichtopbrengst ook duurder. Dit komt omdat er dan voor een duur en complex fabricageproces is gekozen. Die kosten worden uiteraard weer teruggevorderd aan de consument. Hierdoor lijken ledlampen misschien niet zo geschikt voor mensen die weinig geld te besteden hebben. Niets is echter minder waar.

Tegenover de hoge prijs staat namelijk ook een veel lager energieverbruik én langere levensduur. Een ledlamp gaat gemiddeld 3 keer langer mee dan een traditionele spaarlamp. Doordat de lamp ook nog eens zeer energiezuinig werkt, verdien je de aanschafkosten binnen twee tot drie jaar terug.

Verschillende mogelijkheden

De meeste traditionele lampen worden maar voor enkele doeleinden ingezet. Ledlampen zijn daarentegen ontzettend veelzijdig. Zo worden ledstrips bijvoorbeeld gebruikt om meer accent op een meubelstuk te leggen en kan je dankzij rgb led kleurrijke verlichting in huis verwerken. LED verlichting wordt dan ook niet alleen als basisverlichting, maar ook als sfeer- en accentverlichting ingezet. LED verlichting, van alle markten thuis!

tv led strip

LED lampen voor meer veiligheid in huis

Wist je dat er tegenwoordig een verbod is op gloeilampen? Onder andere omdat ze zeer onzuinig zijn, maar ook omdat ze de veiligheid in huis niet kunnen waarborgen. Toch zien we dat in de praktijk nog veel gloeilampen in omloop zijn. Dit heeft er vooral mee te maken dat gloeilampen onder bepaalde voorwaarden (mazen in de wet) alsnog verkocht kunnen worden. Bovendien zijn er ook nog genoeg huishoudens waar nog een heel voorraadje aanwezig is. Waarom dan toch je gloeilampen de deur uit gooien en LED verlichting naar binnen halen? Simpel: voor de brandveiligheid van je huis.

Gloeilampen… het woord zegt het eigenlijk al. Een gloeilamp zet energie om naar warmte en elektriciteit. Helaas is al snel gebleken dat deze lamp vooral warm wordt en minder elektriciteit opwekt. Je herinnert je vast wel taferelen van vroeger waarbij je per ongeluk een gloeilamp aanraakte en direct een lelijke brandwond te pakken had. Ook het verwisselen van deze lampen was een hels karwei als deze pas net gedoofd was. Daarnaast konden gloeilampen sneller brand veroorzaken. Bij LED verlichting is dit probleem gelukkig verleden tijd. Ledlampen zijn zeer effectief in het omzetten van energie naar elektriciteit. Hierbij wordt de lamp nooit warm, waardoor deze veel veiliger in gebruik is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reizen: Verschil tussen mannen en vrouwen op reis 0 22

Reizen Verschil tussen mannen en vrouwen op reis

We weten allemaal al lang dat er duidelijk verschil is tussen mannen en vrouwen. Soms begrijpen we elkaar dan ook echt niet. Hetzelfde geldt wanneer we op vakantie gaan. Dan wordt alweer snel duidelijk dat we af en toe van verschillende planeten afkomstig lijken te zijn.

De voorbereiding

De voorbereiding begint al ver voordat de reis er is, tenminste voor vrouwen geldt dat vaak. De tickets zijn geboekt en alle overnachtingslocaties goed uitgezocht en gepland. Ook weten ze precies welke bezienswaardigheden ze willen zien tijdens hun verblijf. De reiskoffer staat ook al dagenlang klaar voor vertrek. Vlak voor het vertrek zijn vrouwen vaak nog bezig met het goed verzorgen en achterlaten van de planten en de rest van het huis.

Mannen vinden het wel prima als de vrouw alles uitzoekt. Moeten ze het zelf doen, dan worden de vliegtickets wel geboekt en het eerste hotel, maar daarna is het ook prima om gewoon te gaan kijken wat ze tegenkomen. Dat is in ieder geval zo voor alle bezienswaardigheden in de buurt. De koffer die wordt de avond voor vertrek ingepakt en sommige doen het zelfs diezelfde ochtend pas of ze laten het door de vrouw doen. Voor vertrek is het voor mannen vooral belangrijk dat het huis veilig wordt achtergelaten.

Gadgets en kleding

Bij het inpakken van de tas gebeurt het al snel dat mannen nog ruimte over hebben in hun koffer en vrouwen hun koffer met de grootste moeite dicht kunnen krijgen. Een deel hiervan komt door het aantal setjes kleding die beiden meenemen. Voor een reis van vier weken neemt 47% van de vrouwen tot 7 setjes kleding mee. Voor 28% van de mannen is het 5 setjes. Hoewel mannen vaak gekker zijn om technologie zijn het toch vaak de vrouwen die ze het meeste meenemen op reis. Ze zullen dan ook eerder een kijkje op Contentgirls.nl nemen om te weten te komen welke handige gadgets handig zijn om op reis mee te nemen.

Social media bijhouden

Waar mannen social media helemaal links laten liggen of af en toe een foto zullen posten van een biertje op het strand dat ze drinken is het bij vrouwen wel anders. Vrouwen doen hun best om het perfecte kiekje voor op instagram te verkrijgen, zodat ze een soort van tweede juultje tielemans proberen te worden. Ze willen die perfecte foto waar iedereen jaloers van wordt. Maar de rest van de online wereld zullen ze wel sneller achter zich laten liggen tijdens het reizen.

Thuiskomen

Bij het thuiskomen begint de post-vakantie depressie als snel bij mannen. De koffers blijven dagenlang en misschien wel wekenlang onuitgepakt liggen. Ze kunnen de vakantie niet loslaten en hopen dat de koffer zichzelf uitpakt. Vrouwen kunnen daarentegen de dagelijkse routine wat makkelijker weer oppakken. Ze vinden het zelfs wel leuk om weer terug te zijn en zullen ook alle nieuw gekochte spulletjes en de gemaakte foto’s uitbundig aan de omgeving laten zien.

Mondkapje dragen, hier moet je op letten 0 45

Mondkapje dragen, hier moet je op letten

In de Westerse wereld was het eigenlijk heel lang ongewoon om mondkapjes te dragen. Dit terwijl het in Aziatische landen bij het dagelijks leven hoort. Sinds de uitbraak van het coronavirus is de wereld echter in één klap veranderd. Zelfs de nuchtere Hollanders zijn inmiddels massaal op een mondkapje overgestapt. Sterker nog: sinds 1 juni j.l. geldt zelfs een mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Het kabinet beschouwd dit als de beste oplossing wanneer de 1,5 meter regel niet altijd kan worden nageleefd.

De mondkapjesplicht roept echter veel vragen op. Veel van ons zijn het niet gewend om mondkapjes te dragen. Ook het kopen van een niet-medisch mondkapje is soms lastig. Hoewel het aantal verkooppunten tegenwoordig met de dag lijkt te groeien zijn er veel vragen over het aanbod. Kies je een hip model van een particuliere aanbieder? Of kies je voor mondkapjes kopen via groothandel? En hoe doe je deze vervolgens op de juiste manier om en af? Kortom, waar moet ik op letten bij het kopen en dragen van mondkapjes? Wij gingen op onderzoek uit!

Waar koop ik mondkapjes?

We hoeven jou waarschijnlijk niet meer uit te leggen waar je mondkapjes kunt kopen. Vandaag de dag zie je ze vrijwel in iedere winkel bij de toonbank liggen. Van drogisterijen tot apotheken en supermarkten tot zelfs automaten op de stations. Kortom, aanbod genoeg.

Ook wanneer je de deur er niet voor uit wilt kan je eenvoudig aan een goed mondkapje komen. Er zijn verschillende groothandels die deze online aanbieden. Let er wel goed op dat een mondkapje voor medisch gebruik, de zogenoemde ‘chirurgische maskers, type IIR’ verboden zijn in het openbaar vervoer. Een niet-medisch mondmasker kopen via Nobraa.com is ruimschoots voldoende.

Waar koop ik mondkapjes?

Waar let ik op bij het opzetten van een mondmasker?

Het dragen van een mondkapje is verplicht, maar de kabinet kan niet zien of je het mondmasker ook op de juiste manier gebruikt. Die verantwoordelijkheid ligt bij jou. Wanneer je dit echter niet op de juiste manier aanpakt, zal het mondmasker weinig betekenen bij het voorkomen van een verspreiding van het virus.

Een mondkapje zet je als volgt op:

  1. Begin altijd met het wassen van je handen. Maak hierbij gebruik van desinfecteergel of gebruik kwalitatieve zeep. Raak nooit het masker aan voordat je handen schoon zijn.
  2. Let goed op wat de boven- en onderkant van het mondkapje is. Soms is de bovenkant te herkennen aan een stipje of uitstulping van de neus. Andere keren wordt dit simpelweg aangegeven met een kleine letter.
  3. Druk de bovenkant van het mondkapje goed over de neus, zodat deze helemaal strak zit.
  4. Trek de onderkant van het mondmasker nu aan zodat deze de mond volledig bedekt.
  5. Raak na het opzetten van het mondkapje deze zo min mogelijk aan. Buiten zullen je handen namelijk weer in aanraking komen met bacteriën en die wil je niet terugzien op je mondkapje.

En dan nog een extra tip voor mannen met baardgroei. Voor een optimale werking van het mondkapje is het verstandig om de baard zo kort mogelijk te houden. Een lange baard kan ervoor zorgen dat het mondkapje minder goed aansluit.

Mondkapje afdoen

Er zijn heel veel verschillende soorten niet-medische mondkapjes verkrijgbaar. Er zijn mondkapjes die je langer kunt gebruiken, maar ook soorten die maar voor eenmalig gebruik zijn. Van welk type mondkapje jij ook gebruik maakt, de regels met betrekking tot het afdoen van het mondmasker blijven gelijk.

Voordat je het mondmasker verwijderd is het eerst belangrijk om je handen (opnieuw) te desinfecteren. Je bent langere tijd in een drukke omgeving aanwezig geweest, waardoor de kans dat er bacteriën en vuil op je handen zitten enorm groot is. Zodra je handen schoon zijn pak je de elastiekjes vast en het trek je het masker van je gezicht. Het is belangrijk dat het gezicht niet door de buitenkant van het kapje aangeraakt wordt tijdens deze handeling. Een mondkapje voor eenmalig gebruik kun je vervolgens weggooien.

Geschreven door GMU | Google AdWords campagne

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks