Handige & leuke weetjes over LED verlichting 0 131

LED verlichting is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste lichtsoorten van dit moment. LED heeft onder andere TL verlichting en meer conventionele verlichting zoals gloei- en halogeenlampen van hun troon gestoten. Ook spaarlampen worden de afgelopen tijd minder verkocht. Nee, de toekomst is LED! Maar waarom eigenlijk? Is LED echt zoveel beter dan al die andere lichtsoorten? Het antwoord op deze vragen geven wij aan de hand van een aantal handige & leuke weetjes. Een ledstrip plaatsen voor meer sfeer in de kamer? Daar draai jij je hand niet meer voor om na het lezen van deze weetjes!

LED verlichting duurder dan normale verlichting

Veel mensen schrikken in eerste instantie als ze de prijzen voor LED verlichting zien. Ze zijn immers duidelijker duurder dan normale verlichting. Ook zien we verschillen tussen de LED lampen. Zo zijn de lampen met een hoge lichtopbrengst ook duurder. Dit komt omdat er dan voor een duur en complex fabricageproces is gekozen. Die kosten worden uiteraard weer teruggevorderd aan de consument. Hierdoor lijken ledlampen misschien niet zo geschikt voor mensen die weinig geld te besteden hebben. Niets is echter minder waar.

Tegenover de hoge prijs staat namelijk ook een veel lager energieverbruik én langere levensduur. Een ledlamp gaat gemiddeld 3 keer langer mee dan een traditionele spaarlamp. Doordat de lamp ook nog eens zeer energiezuinig werkt, verdien je de aanschafkosten binnen twee tot drie jaar terug.

Verschillende mogelijkheden

De meeste traditionele lampen worden maar voor enkele doeleinden ingezet. Ledlampen zijn daarentegen ontzettend veelzijdig. Zo worden ledstrips bijvoorbeeld gebruikt om meer accent op een meubelstuk te leggen en kan je dankzij rgb led kleurrijke verlichting in huis verwerken. LED verlichting wordt dan ook niet alleen als basisverlichting, maar ook als sfeer- en accentverlichting ingezet. LED verlichting, van alle markten thuis!

tv led strip

LED lampen voor meer veiligheid in huis

Wist je dat er tegenwoordig een verbod is op gloeilampen? Onder andere omdat ze zeer onzuinig zijn, maar ook omdat ze de veiligheid in huis niet kunnen waarborgen. Toch zien we dat in de praktijk nog veel gloeilampen in omloop zijn. Dit heeft er vooral mee te maken dat gloeilampen onder bepaalde voorwaarden (mazen in de wet) alsnog verkocht kunnen worden. Bovendien zijn er ook nog genoeg huishoudens waar nog een heel voorraadje aanwezig is. Waarom dan toch je gloeilampen de deur uit gooien en LED verlichting naar binnen halen? Simpel: voor de brandveiligheid van je huis.

Gloeilampen… het woord zegt het eigenlijk al. Een gloeilamp zet energie om naar warmte en elektriciteit. Helaas is al snel gebleken dat deze lamp vooral warm wordt en minder elektriciteit opwekt. Je herinnert je vast wel taferelen van vroeger waarbij je per ongeluk een gloeilamp aanraakte en direct een lelijke brandwond te pakken had. Ook het verwisselen van deze lampen was een hels karwei als deze pas net gedoofd was. Daarnaast konden gloeilampen sneller brand veroorzaken. Bij LED verlichting is dit probleem gelukkig verleden tijd. Ledlampen zijn zeer effectief in het omzetten van energie naar elektriciteit. Hierbij wordt de lamp nooit warm, waardoor deze veel veiliger in gebruik is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen 0 23

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen

De hoeden voor mannen zijn nooit echt weggeweest. Toch is het wel zo dat je ze de laatste jaren weer meer ziet dan voorheen. Daardoor is jouw interesse om er één te gaan dragen ook gewekt. Het is dan in ieder geval interessant om eens wat meer te leren over de vele verschillende varianten die er zijn. Aan de hand daarvan kan je dan voor jezelf bepalen wat een geschikt type hoed is om te dragen. Dit kan ervoor zorgen dat je er alleen maar nog beter en aantrekkelijker uit gaat zien. Daarom is het leuk.

Het type als Sinatra

Wanneer je kijkt naar hoeden voor mannen, dan valt het op dat je vaak naar klassieke rolmodellen teruggrijpt om te beschrijven hoe je eruit wil zien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Frank Sinatra. De zanger droeg vaak een specifiek type wat ook wel overeenkwam met de hoed die veel door gangsters uit de twintigste eeuw werd gedragen. Het model waar het over gaat heeft ook een naam. Het gaat namelijk over de fedora. De essentie van het goed dragen van deze hoed is dat je zorgt dat de balans met je gezicht goed in orde blijft.

Sinatra hoed

De vorm van een pet

Er zijn ook hoeden voor mannen die juist een hele andere vorm hebben. Deze liggen veel dichter tegen de pet aan. Het gaat dan om de flat cap. Dit model ken je ook wel uit lang vervlogen tijden. Het lijkt, zoals de naam al zegt, meer op de platte pet. Wat is belangrijk als je kijkt naar deze hoed? In de eerste plaats moet hij zo minimaal mogelijk blijven. Wanneer je te veel stof hebt, dan vormt het al snel om tot een soort koksmuts. Dat is niet waar je naar op zoek bent.

Kiezen voor een echte klassieker

Er is een bepaald type hoed waar je altijd goed mee zit. Het gaat dan om een echte klassieker onder de hoeden voor mannen. Het is natuurlijk de Stetson. De naam is afgeleid van de designer. De hoed kan je bijvoorbeeld kennen uit de serie Mad Men. Daarin werden de verschillende modellen door de hoofdpersonen gedragen. Het is het soort hoed dat echt past bij de heren. Het staat bijvoorbeeld goed bij een pak. Ook past het goed bij een andere trend van dit moment, namelijk de lange regenjas. Dat is ook de moeite waard.

Een alternatief voor de vrije tijd

Wanneer je besluit om vaker hoeden voor mannen te gaan dragen, dan is het belangrijk om ook in je vrije tijd goed voorbereid te zijn. Je kapsel zal immers niet direct de volle aandacht krijgen. Om dit te verhullen, kan je ervoor kiezen om in de vrije uurtjes een baseball cap te gaan dragen. Ook daarmee kan je alle kanten op tegenwoordig. Zeker ook omdat er talloze varianten zijn, van de truckerscap tot en met de echte pet die de honkballers dragen tijdens hun wedstrijden. Alle reden om dit dus even goed uit te zoeken voor jezelf.

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout! 0 37

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout!

Heb je de tijd, dan is het zelf maken van steigerhouten meubels geweldig leuk. Alleen een beetje handigheid en de juiste benodigdheden, en je maakt zelf je professionele kast, bank, tafel, of bureau. Als vader maak je je zoon of dochter extra blij met een eigen handgemaakt meubel. Voor kwalitatief steigerhout en deskundige adviezen kun je terecht bij VanLonden.com. Hier denken ervaren specialisten met je mee, en leveren alles wat je nodig hebt.

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Je kunt je hele huis inrichten met de steigerhouten producten van VanLonden.com. Van bedden en banken, tot buitenhaarden en fotolijsten. Allemaal worden deze met de hand gemaakt en met zorg gemonteerd, in eigen werkplaats. De variatie is inspirerend, zeker de moeite waard om te bekijken. Ook je eigen ideeën voor steigerhouten meubelen worden beter dankzij de steigerhoutspecialist. Heb je professioneel advies nodig van een vakman? Neem hiervoor gewoon even contact op!

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Kinderbed hoogslaper

Zoek je een nieuw kinderbed? Het ideale kinderbed is: de steigerhouten hoogslaper. VanLonden.com maakt talloze leuke, vrolijke en spannende kinderbedden van steigerhout. Kastelen, wigwams, auto’s, huisjes; je kunt het zo leuk niet bedenken of VanLonden.com makt het voor je. Bekijk bijvoorbeeld de hoogslaper ‘Harry’. Deze is gemaakt voor een kleine kamer, en is zowel kinderbed als bureau en kledingkast met schuifdeur. Drie poten maken dit meubel extra stabiel en ruimtebesparend. Het wandkastje naast het bureau is zeer handig, en de ingebouwde vaste trap geeft extra instapgemak.

Kinderbed voor de middelbare school

Hiernaast heeft VanLonden.com een uitgebreid assortiment aan andere diverse steigerhouten kinderbedden. Voor iedere leeftijd bestaat een geschikt model. Gaat je kind naar de middelbare school, dan is een bed met loungehoek of ruim bureau een beter alternatief.

Echt gebruikt steigerhout

Traditioneel steigerhout ontwikkelt zijn charme pas door de vele jaren. Natuurlijk is dit niet mogelijk voor alle steigerhouten meubelen. Het merendeel van steigerhout is niet langer afkomstig van echte steigers, maar wordt kunstmatig verouderd. Vurenhout wordt dan verkleurd in een chemisch proces, en ook worden er oneffenheden aangebracht. Toch kun je nog altijd aan echt gebruikt steigerhout komen. Dit steigerhout ligt op voorraad bij VanLonden.com en kost €4,- per meter. Tegen een kleine meerprijs wordt het op maat gezaagd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks