Handige & leuke weetjes over LED verlichting 0 109

LED verlichting is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste lichtsoorten van dit moment. LED heeft onder andere TL verlichting en meer conventionele verlichting zoals gloei- en halogeenlampen van hun troon gestoten. Ook spaarlampen worden de afgelopen tijd minder verkocht. Nee, de toekomst is LED! Maar waarom eigenlijk? Is LED echt zoveel beter dan al die andere lichtsoorten? Het antwoord op deze vragen geven wij aan de hand van een aantal handige & leuke weetjes. Een ledstrip plaatsen voor meer sfeer in de kamer? Daar draai jij je hand niet meer voor om na het lezen van deze weetjes!

LED verlichting duurder dan normale verlichting

Veel mensen schrikken in eerste instantie als ze de prijzen voor LED verlichting zien. Ze zijn immers duidelijker duurder dan normale verlichting. Ook zien we verschillen tussen de LED lampen. Zo zijn de lampen met een hoge lichtopbrengst ook duurder. Dit komt omdat er dan voor een duur en complex fabricageproces is gekozen. Die kosten worden uiteraard weer teruggevorderd aan de consument. Hierdoor lijken ledlampen misschien niet zo geschikt voor mensen die weinig geld te besteden hebben. Niets is echter minder waar.

Tegenover de hoge prijs staat namelijk ook een veel lager energieverbruik én langere levensduur. Een ledlamp gaat gemiddeld 3 keer langer mee dan een traditionele spaarlamp. Doordat de lamp ook nog eens zeer energiezuinig werkt, verdien je de aanschafkosten binnen twee tot drie jaar terug.

Verschillende mogelijkheden

De meeste traditionele lampen worden maar voor enkele doeleinden ingezet. Ledlampen zijn daarentegen ontzettend veelzijdig. Zo worden ledstrips bijvoorbeeld gebruikt om meer accent op een meubelstuk te leggen en kan je dankzij rgb led kleurrijke verlichting in huis verwerken. LED verlichting wordt dan ook niet alleen als basisverlichting, maar ook als sfeer- en accentverlichting ingezet. LED verlichting, van alle markten thuis!

tv led strip

LED lampen voor meer veiligheid in huis

Wist je dat er tegenwoordig een verbod is op gloeilampen? Onder andere omdat ze zeer onzuinig zijn, maar ook omdat ze de veiligheid in huis niet kunnen waarborgen. Toch zien we dat in de praktijk nog veel gloeilampen in omloop zijn. Dit heeft er vooral mee te maken dat gloeilampen onder bepaalde voorwaarden (mazen in de wet) alsnog verkocht kunnen worden. Bovendien zijn er ook nog genoeg huishoudens waar nog een heel voorraadje aanwezig is. Waarom dan toch je gloeilampen de deur uit gooien en LED verlichting naar binnen halen? Simpel: voor de brandveiligheid van je huis.

Gloeilampen… het woord zegt het eigenlijk al. Een gloeilamp zet energie om naar warmte en elektriciteit. Helaas is al snel gebleken dat deze lamp vooral warm wordt en minder elektriciteit opwekt. Je herinnert je vast wel taferelen van vroeger waarbij je per ongeluk een gloeilamp aanraakte en direct een lelijke brandwond te pakken had. Ook het verwisselen van deze lampen was een hels karwei als deze pas net gedoofd was. Daarnaast konden gloeilampen sneller brand veroorzaken. Bij LED verlichting is dit probleem gelukkig verleden tijd. Ledlampen zijn zeer effectief in het omzetten van energie naar elektriciteit. Hierbij wordt de lamp nooit warm, waardoor deze veel veiliger in gebruik is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 10

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks