Handige & leuke weetjes over LED verlichting 0 51

LED verlichting is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste lichtsoorten van dit moment. LED heeft onder andere TL verlichting en meer conventionele verlichting zoals gloei- en halogeenlampen van hun troon gestoten. Ook spaarlampen worden de afgelopen tijd minder verkocht. Nee, de toekomst is LED! Maar waarom eigenlijk? Is LED echt zoveel beter dan al die andere lichtsoorten? Het antwoord op deze vragen geven wij aan de hand van een aantal handige & leuke weetjes. Een ledstrip plaatsen voor meer sfeer in de kamer? Daar draai jij je hand niet meer voor om na het lezen van deze weetjes!

LED verlichting duurder dan normale verlichting

Veel mensen schrikken in eerste instantie als ze de prijzen voor LED verlichting zien. Ze zijn immers duidelijker duurder dan normale verlichting. Ook zien we verschillen tussen de LED lampen. Zo zijn de lampen met een hoge lichtopbrengst ook duurder. Dit komt omdat er dan voor een duur en complex fabricageproces is gekozen. Die kosten worden uiteraard weer teruggevorderd aan de consument. Hierdoor lijken ledlampen misschien niet zo geschikt voor mensen die weinig geld te besteden hebben. Niets is echter minder waar.

Tegenover de hoge prijs staat namelijk ook een veel lager energieverbruik én langere levensduur. Een ledlamp gaat gemiddeld 3 keer langer mee dan een traditionele spaarlamp. Doordat de lamp ook nog eens zeer energiezuinig werkt, verdien je de aanschafkosten binnen twee tot drie jaar terug.

Verschillende mogelijkheden

De meeste traditionele lampen worden maar voor enkele doeleinden ingezet. Ledlampen zijn daarentegen ontzettend veelzijdig. Zo worden ledstrips bijvoorbeeld gebruikt om meer accent op een meubelstuk te leggen en kan je dankzij rgb led kleurrijke verlichting in huis verwerken. LED verlichting wordt dan ook niet alleen als basisverlichting, maar ook als sfeer- en accentverlichting ingezet. LED verlichting, van alle markten thuis!

tv led strip

LED lampen voor meer veiligheid in huis

Wist je dat er tegenwoordig een verbod is op gloeilampen? Onder andere omdat ze zeer onzuinig zijn, maar ook omdat ze de veiligheid in huis niet kunnen waarborgen. Toch zien we dat in de praktijk nog veel gloeilampen in omloop zijn. Dit heeft er vooral mee te maken dat gloeilampen onder bepaalde voorwaarden (mazen in de wet) alsnog verkocht kunnen worden. Bovendien zijn er ook nog genoeg huishoudens waar nog een heel voorraadje aanwezig is. Waarom dan toch je gloeilampen de deur uit gooien en LED verlichting naar binnen halen? Simpel: voor de brandveiligheid van je huis.

Gloeilampen… het woord zegt het eigenlijk al. Een gloeilamp zet energie om naar warmte en elektriciteit. Helaas is al snel gebleken dat deze lamp vooral warm wordt en minder elektriciteit opwekt. Je herinnert je vast wel taferelen van vroeger waarbij je per ongeluk een gloeilamp aanraakte en direct een lelijke brandwond te pakken had. Ook het verwisselen van deze lampen was een hels karwei als deze pas net gedoofd was. Daarnaast konden gloeilampen sneller brand veroorzaken. Bij LED verlichting is dit probleem gelukkig verleden tijd. Ledlampen zijn zeer effectief in het omzetten van energie naar elektriciteit. Hierbij wordt de lamp nooit warm, waardoor deze veel veiliger in gebruik is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Woonkamer inrichten: van tv meubel tot speelhoekje!   0 14

Het stylen van de woonkamer is misschien wel de leukste klus als je een nieuwe woning betreedt of je huis een make-over wilt geven. De woonkamer is immers dé plek waar alle mooie momenten zich afspelen. De gezellige avondjes met vrienden en familie, het kijken naar romantische films met je partner of gewoon lekker gamen en genieten van je vrije tijd. De woonkamer is the place to be als je even heerlijk wilt ontspannen. Daarom is het zo belangrijk dat deze goed ingericht wordt. Niet alleen functioneel, maar ook gezellig en sfeervol. Een woonkamer waarin jij je thuis kunt voelen. Toch is het stylen van de woonkamer niet echt een klus waar de meeste mannen op zitten te wachten. Hoe pak je dat immers aan? Wij geven 4 handige styling tips!

1.         Schaf een fijn tv meubel aan

De woonkamer speelt een zeer belangrijke rol binnen de Nederlandse woningen. Vaak is hierbij het tv meubel van groot belang. Televisie kijken doen we immers bijna allemaal en daarbij hoort ook een mooi pronkstuk. Bovendien wordt een tv meubel niet alleen beschouwd als handig hulpmiddel om jouw favoriete apparaat op kwijt te kunnen, maar kan je hiermee ook nog eens een mooi statement maken. Kies daarom jouw tv meubel met zorg uit, dan is een succesvolle inrichting eigenlijk al gegarandeerd!

tv meubel mannen

2.         Wat is de functie van deze ruimte?

Een woonkamer is een woonkamer. Dat zou je misschien zeggen. Toch is de functie van de woonkamer voor iedereen anders. Zo is het voor veel mannen belangrijk dat de woonkamer vooral goed ingericht is op het gamen. Een mooi tv meubel met ruimte voor al je gameconsoles en games, een geweldig audiosysteem en een prettige bank om op te zitten. Dan heeft de fanatieke gamer al genoeg.

Wanneer je echter over een druk gezinsleven beschikt, is het waarschijnlijk belangrijker dat er aan het hele gezin wordt gedacht. Dat de kinderen een rustig hoekje hebben om te spelen en dat er voldoende ademruimte is voor iedereen. Ook als je de woonkamer als studeer- of werkkamer wilt gebruiken, vraagt dit natuurlijk om een andere aanpak. Als het helder is welke functie de woonkamer gaat vervullen, is het ook eenvoudiger om de juiste indeling te maken. Wat is de functie van deze ruimte

3.         Maak een moodboard

Tegenwoordig is het via apps als Pinterest heel makkelijk om een moodboard te maken. Je hoeft niet meer aan de slag met pen en papier, maar je kunt gewoon eenvoudig plaatjes opslaan van woonstijlen die je mooi vindt. Als je alleen woont is het vaak eenvoudig om te shoppen voor nieuwe meubels en decoratieve items. Woon je echter samen of zijn er ook nog kinderen in het spel? Dan wordt het direct een stuk lastiger. Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Laat daarom ieder gezinslid een eigen moodboard maken en bekijk later welke overeenkomsten er tussen de verschillende stijlen en kleuren zijn. Zo krijg je een goed idee van welke stijl de woonkamer straks moet hebben.

4.         Laat je adviseren door een deskundige

Koop niet lukraak meubilair en items in een winkel, maar ga echt op zoek naar deskundig advies. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Woonboulevard Poortvliet. Hier kan je rekenen op deskundig advies, waardoor je, als je de winkel verlaat, precies weet hoe je de woonkamer moet stylen en welke tips & tricks je daarbij kunt gebruiken. Zeker als je het zelf lastig vindt om de woonkamer aan te pakken, kan advies winnen van een deskundige een verstandige keuze zijn. Zo geniet jij zeer snel van een woonkamer die een glimlach op je gezicht tovert! Echt thuiskomen!

Vakantie vieren in Kreta? Informatie en leuke tips!  0 64

kreta

Kreta is een toeristentrekpleister. Ieder jaar reizen meer dan honderdduizend Nederlanders af naar dit eiland. Opvallend is dat ook veel Grieken op vakantie gaan naar Kreta. De meeste toeristen reizen tussen april & oktober af naar het eiland. Daarna valt het stil. Heel stil, soms zien we zelfs hele spookdorpen ontstaan. Zeker als een dorpje over weinig cultuur of historische invloeden beschikt, zal deze tijdens de winterperiode verlaten worden. Toch blijft er wel een handjevol toeristen over die ook in de winterperiode het eiland bezoeken. Dan kan je immers in alle rust de hoogtepunten van Kreta onderzoeken. Kortom; Kreta is voor veel mensen de ideale vakantiebestemming!

Ga jij dit jaar lekker naar Kreta? En wil je goed voorbereid op reis gaan? Wij vertellen je in dit artikel alles wat je wilt weten over Kreta en geven leuke en handige tips om jouw vakantie onvergetelijk te maken.

Zonovergoten strandbestemming

Het grootste voordeel van Kreta is dat hier werkelijk voor ieder wat wils is. Als je iets van een andere cultuur wilt proeven en je vakantie wilt vullen met uitstapjes kan je hier zeker terecht. Maar ook voor mensen die liever de hele vakantie zonnebaden en van het strand genieten is Kreta de ideale vakantiebestemming.

Zonovergoten strandbestemming kreta

Een vakantie naar Kreta in de zomer staat bijna altijd garant voor warme en mooie vakantiedagen. Gegarandeerd zomerse temperaturen, meer dan honderd langgerekte stranden en drieduizend zonuren per jaar maken dit de ideale vakantiebestemming voor iedere zonneaanbidder.

Huwelijksreis naar Kreta?

Ga je binnenkort trouwen met jouw geliefde? Dan kijk je waarschijnlijk niet alleen uit naar de trouwdag zelf, maar ook naar de dagen die daarna gaan komen. Een huwelijksreis is immers niet zomaar iets. Hier vier je de liefde, ontspan je eindelijk weer eens na de afgelopen stressvolle weken en maanden en maak je herinneringen voor het leven. Daar hoort natuurlijk ook een mooie vakantiebestemming bij. Kreta is hier uitstekend geschikt voor. Op het eiland zelf vind je meer accommodaties die speciaal zijn ingericht op toeristen die hun huwelijksreis hier willen houden.

Feesten op Malia en Chersonissos

Malia en Chersonissos staan wereldwijd bekend als twee geweldige dorpen waar je heerlijk kunt feesten en zonnen. Deze dorpen worden in Kreta dan ook veelvuldig door jongeren bezocht. Dit betekent niet dat je met jouw 30 jaar direct niet meer binnen de doelgroep valt. Er is namelijk voor iedere leeftijd wat te doen. Ook jonge kinderen kunnen zich hier prima vermaken in de talloze zwembaden en bij de verschillende animatieteams die de appartementen en hotels hier rijk zijn.

Chersonissos feesten

Op vakantie met (jonge) kinderen naar Kreta?

Ga je binnenkort met kinderen op vakantie naar Kreta? Dan is het natuurlijk helemaal belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Als je kinderen een leuke vakantie hebben, heb jij dit immers ook. Vaak is het met jonge kinderen niet zo prettig om lange afstanden af te leggen of veel aan sightseeing te doen. Gelukkig zijn er genoeg speciale familieappartementen in Kreta aanwezig. Als je echt in de grotere dorpen gaat kijken, vind je soms zelfs gigantische vakantieparken met luxe zwembaden en de hele dag door entertainment voor de kleintjes. Dat wordt pas écht genieten. Zowel voor papa en mama als de kindjes!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks