Heb je een smoking? Blijf deze goed onderhouden met de volgende tips en tricks 0 82

onderhoud smoking

De kans is groot dat jij je smoking niet vaak uit je kast haalt. Als je een smoking draagt wil je natuurlijk dat deze er strak en zakelijk uitziet. Een net pak moet er altijd mooi uitzien elke keer als je hem draagt. Een pak is een investering en daarom wil je er goed voor zorgen en deze met veel plezier blijven dragen. Door goed voor je nette pak te zorgen en deze goed te onderhouden gaat hij langer mee. Heb je nog geen idee hoe je dit precies kan doen?

Smoking bewaren

Het is nodig om goed voor je pak te zorgen. Bewaar het altijd in een kostuumzak van ademend katoen. Laat je pak chemisch reinigen en borstel het met een kledingborstel na het dragen. Hang je smoking in een kast die beschermd is tegen motten om gaten te voorkomen. Berg je smoking altijd op in een kast die stofvrij is om het mooie en netjes te houden. Hang het op aan een grote houten hanger. Hierdoor blijft de schouderondersteuning op zijn plaats en behoudt het pak zijn vorm.
Dit zijn de basisregels om goed voor je pak te zorgen zodat je het langer kan dragen.

De schoenen onder je nette pak

Een nette zwarte schoen onder een pak maakt het plaatje helemaal af. Heb je nieuwe schoenen gekocht dan zijn deze nog niet beschermd tegen viezigheid en vuil. Door een juiste voorbehandeling en onderhoud kan je beschadigingen aan je schoenen eenvoudig wegwerken.

De meeste schoenen die worden gedragen onder een zakelijk pak zijn van lakleer. Lakleer is makkelijk te onderhouden, haal wel regelmatig een neutrale, verzorgende schoencrème tevoorschijn om de schoenen te verzorgen. Gebruik een zachte doek om het middel in te wrijven. Laat de crème even intrekken en gebruik dan een schoenenborstel om de schoenen te laten glanzen. Maak hiervoor gebruik van een borstel met paardenhaar omdat deze het vuil gemakkelijk verwijderd. Deze borstels zijn van natuurlijk materiaal, zijn zacht en veroorzaken geen krassen in het leer.

Het reinigen van je smoking

Het schoonmaken van je smoking is nodig om het netjes en mooi te houden. Chemische reinigers maken je pak weer helemaal schoon. Het zelf schoonmaken is ook mogelijk maar hou dan wel rekening met de materialen van je pak. Het is niet mooi als de materialen niet meer strak zijn bevestigd en loshangen. Ook heeft het pak geen effect meer indien er kreuken zijn terug te zien.
Strijk overhemden altijd voordat je een smoking draagt.

De black tie

Om de stropdas en vlinderdasjes mooi te houden is het nodig om deze in een vacuüm zak te bewaren. Zo voorkom je kreuken en blootstelling aan omgevingsinvloeden. Bewaar deze accessoires altijd op dezelfde plek, hierdoor zal je nooit meer op het laatste moment op zoek gaan naar je vlinderdas. Rol je vlinderdas niet op maar bewaar deze altijd liggend. Dit voorkomt dat deze gaat krullen. Als je manchetknopen draagt is het goed om deze de avond van tevoren schoon te maken met zilver of goudpoets.

Door de volgende basisregels weet je precies hoe je ervoor kan zorgen dat je smoking er altijd netjes uit blijft zien.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen 0 23

Wat zijn geschikte hoeden voor mannen

De hoeden voor mannen zijn nooit echt weggeweest. Toch is het wel zo dat je ze de laatste jaren weer meer ziet dan voorheen. Daardoor is jouw interesse om er één te gaan dragen ook gewekt. Het is dan in ieder geval interessant om eens wat meer te leren over de vele verschillende varianten die er zijn. Aan de hand daarvan kan je dan voor jezelf bepalen wat een geschikt type hoed is om te dragen. Dit kan ervoor zorgen dat je er alleen maar nog beter en aantrekkelijker uit gaat zien. Daarom is het leuk.

Het type als Sinatra

Wanneer je kijkt naar hoeden voor mannen, dan valt het op dat je vaak naar klassieke rolmodellen teruggrijpt om te beschrijven hoe je eruit wil zien. Dat is bijvoorbeeld het geval bij Frank Sinatra. De zanger droeg vaak een specifiek type wat ook wel overeenkwam met de hoed die veel door gangsters uit de twintigste eeuw werd gedragen. Het model waar het over gaat heeft ook een naam. Het gaat namelijk over de fedora. De essentie van het goed dragen van deze hoed is dat je zorgt dat de balans met je gezicht goed in orde blijft.

Sinatra hoed

De vorm van een pet

Er zijn ook hoeden voor mannen die juist een hele andere vorm hebben. Deze liggen veel dichter tegen de pet aan. Het gaat dan om de flat cap. Dit model ken je ook wel uit lang vervlogen tijden. Het lijkt, zoals de naam al zegt, meer op de platte pet. Wat is belangrijk als je kijkt naar deze hoed? In de eerste plaats moet hij zo minimaal mogelijk blijven. Wanneer je te veel stof hebt, dan vormt het al snel om tot een soort koksmuts. Dat is niet waar je naar op zoek bent.

Kiezen voor een echte klassieker

Er is een bepaald type hoed waar je altijd goed mee zit. Het gaat dan om een echte klassieker onder de hoeden voor mannen. Het is natuurlijk de Stetson. De naam is afgeleid van de designer. De hoed kan je bijvoorbeeld kennen uit de serie Mad Men. Daarin werden de verschillende modellen door de hoofdpersonen gedragen. Het is het soort hoed dat echt past bij de heren. Het staat bijvoorbeeld goed bij een pak. Ook past het goed bij een andere trend van dit moment, namelijk de lange regenjas. Dat is ook de moeite waard.

Een alternatief voor de vrije tijd

Wanneer je besluit om vaker hoeden voor mannen te gaan dragen, dan is het belangrijk om ook in je vrije tijd goed voorbereid te zijn. Je kapsel zal immers niet direct de volle aandacht krijgen. Om dit te verhullen, kan je ervoor kiezen om in de vrije uurtjes een baseball cap te gaan dragen. Ook daarmee kan je alle kanten op tegenwoordig. Zeker ook omdat er talloze varianten zijn, van de truckerscap tot en met de echte pet die de honkballers dragen tijdens hun wedstrijden. Alle reden om dit dus even goed uit te zoeken voor jezelf.

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout! 0 37

Vaders, maak zelf je meubels van steigerhout!

Heb je de tijd, dan is het zelf maken van steigerhouten meubels geweldig leuk. Alleen een beetje handigheid en de juiste benodigdheden, en je maakt zelf je professionele kast, bank, tafel, of bureau. Als vader maak je je zoon of dochter extra blij met een eigen handgemaakt meubel. Voor kwalitatief steigerhout en deskundige adviezen kun je terecht bij VanLonden.com. Hier denken ervaren specialisten met je mee, en leveren alles wat je nodig hebt.

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Je kunt je hele huis inrichten met de steigerhouten producten van VanLonden.com. Van bedden en banken, tot buitenhaarden en fotolijsten. Allemaal worden deze met de hand gemaakt en met zorg gemonteerd, in eigen werkplaats. De variatie is inspirerend, zeker de moeite waard om te bekijken. Ook je eigen ideeën voor steigerhouten meubelen worden beter dankzij de steigerhoutspecialist. Heb je professioneel advies nodig van een vakman? Neem hiervoor gewoon even contact op!

Welke steigerhout meubelen maak jij?

Kinderbed hoogslaper

Zoek je een nieuw kinderbed? Het ideale kinderbed is: de steigerhouten hoogslaper. VanLonden.com maakt talloze leuke, vrolijke en spannende kinderbedden van steigerhout. Kastelen, wigwams, auto’s, huisjes; je kunt het zo leuk niet bedenken of VanLonden.com makt het voor je. Bekijk bijvoorbeeld de hoogslaper ‘Harry’. Deze is gemaakt voor een kleine kamer, en is zowel kinderbed als bureau en kledingkast met schuifdeur. Drie poten maken dit meubel extra stabiel en ruimtebesparend. Het wandkastje naast het bureau is zeer handig, en de ingebouwde vaste trap geeft extra instapgemak.

Kinderbed voor de middelbare school

Hiernaast heeft VanLonden.com een uitgebreid assortiment aan andere diverse steigerhouten kinderbedden. Voor iedere leeftijd bestaat een geschikt model. Gaat je kind naar de middelbare school, dan is een bed met loungehoek of ruim bureau een beter alternatief.

Echt gebruikt steigerhout

Traditioneel steigerhout ontwikkelt zijn charme pas door de vele jaren. Natuurlijk is dit niet mogelijk voor alle steigerhouten meubelen. Het merendeel van steigerhout is niet langer afkomstig van echte steigers, maar wordt kunstmatig verouderd. Vurenhout wordt dan verkleurd in een chemisch proces, en ook worden er oneffenheden aangebracht. Toch kun je nog altijd aan echt gebruikt steigerhout komen. Dit steigerhout ligt op voorraad bij VanLonden.com en kost €4,- per meter. Tegen een kleine meerprijs wordt het op maat gezaagd.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks