Heb je een smoking? Blijf deze goed onderhouden met de volgende tips en tricks 0 22

onderhoud smoking

De kans is groot dat jij je smoking niet vaak uit je kast haalt. Als je een smoking draagt wil je natuurlijk dat deze er strak en zakelijk uitziet. Een net pak moet er altijd mooi uitzien elke keer als je hem draagt. Een pak is een investering en daarom wil je er goed voor zorgen en deze met veel plezier blijven dragen. Door goed voor je nette pak te zorgen en deze goed te onderhouden gaat hij langer mee. Heb je nog geen idee hoe je dit precies kan doen?

Smoking bewaren

Het is nodig om goed voor je pak te zorgen. Bewaar het altijd in een kostuumzak van ademend katoen. Laat je pak chemisch reinigen en borstel het met een kledingborstel na het dragen. Hang je smoking in een kast die beschermd is tegen motten om gaten te voorkomen. Berg je smoking altijd op in een kast die stofvrij is om het mooie en netjes te houden. Hang het op aan een grote houten hanger. Hierdoor blijft de schouderondersteuning op zijn plaats en behoudt het pak zijn vorm.
Dit zijn de basisregels om goed voor je pak te zorgen zodat je het langer kan dragen.

De schoenen onder je nette pak

Een nette zwarte schoen onder een pak maakt het plaatje helemaal af. Heb je nieuwe schoenen gekocht dan zijn deze nog niet beschermd tegen viezigheid en vuil. Door een juiste voorbehandeling en onderhoud kan je beschadigingen aan je schoenen eenvoudig wegwerken.

De meeste schoenen die worden gedragen onder een zakelijk pak zijn van lakleer. Lakleer is makkelijk te onderhouden, haal wel regelmatig een neutrale, verzorgende schoencrème tevoorschijn om de schoenen te verzorgen. Gebruik een zachte doek om het middel in te wrijven. Laat de crème even intrekken en gebruik dan een schoenenborstel om de schoenen te laten glanzen. Maak hiervoor gebruik van een borstel met paardenhaar omdat deze het vuil gemakkelijk verwijderd. Deze borstels zijn van natuurlijk materiaal, zijn zacht en veroorzaken geen krassen in het leer.

Het reinigen van je smoking

Het schoonmaken van je smoking is nodig om het netjes en mooi te houden. Chemische reinigers maken je pak weer helemaal schoon. Het zelf schoonmaken is ook mogelijk maar hou dan wel rekening met de materialen van je pak. Het is niet mooi als de materialen niet meer strak zijn bevestigd en loshangen. Ook heeft het pak geen effect meer indien er kreuken zijn terug te zien.
Strijk overhemden altijd voordat je een smoking draagt.

De black tie

Om de stropdas en vlinderdasjes mooi te houden is het nodig om deze in een vacuüm zak te bewaren. Zo voorkom je kreuken en blootstelling aan omgevingsinvloeden. Bewaar deze accessoires altijd op dezelfde plek, hierdoor zal je nooit meer op het laatste moment op zoek gaan naar je vlinderdas. Rol je vlinderdas niet op maar bewaar deze altijd liggend. Dit voorkomt dat deze gaat krullen. Als je manchetknopen draagt is het goed om deze de avond van tevoren schoon te maken met zilver of goudpoets.

Door de volgende basisregels weet je precies hoe je ervoor kan zorgen dat je smoking er altijd netjes uit blijft zien.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Patchkast kopen? 0 19

patchkast kopen

Op zoek naar een patchkast? Bij Patchkast.com beschikken ze over een groot assortiment patchkasten en bijpassende accessoires. Een patchkast is onmisbaar voor iedere onderneming. De kast zorgt er namelijk voor dat servers en andere apparatuur beschermd worden. Het is binnen een organisatie belangrijk dat alles goed geregeld is, een patchkast is dus van groot belang. Wilt u meer lezen over de mogelijkheden van een patchkast kopen? Lees dan nu deze blog.

Patchkasten in verschillende maten

Wensen verschillen en daarom biedt Patchkast.com ook verschillende soorten patchkasten. De hoogte van een patchkast wordt aangegeven in units. Op deze manier is makkelijk te bepalen hoe hoog de kast moet zijn. Het is aan te raden om een kast met meer units aan te schafen met oog op de toekomst. Hierbij beschikken ze ook over verschillende accessoires die je hiermee kan combineren. In het assortiment vindt u onder andere de volgende patchkasten: 19 inch patchkasten, 10 inch patchkasten, mini patchkasten, server relay racks en wand patchkasten. Daarnaast worden er ook allerlei accessoires aangeboden, zodat elke patchkast goed kan functioneren in iedere onderneming.

Patchkast verschillende maten

Profiteer van de voordelen van Patchkast.com

Bent u van plan een patchkast te kopen bij Patchkast.com? Dan zijn er diverse voordelen waarvan u profiteert. Er werken specialisten die u graag adviseren over de verschillende patchkasten en daarbij voor u de beste uitkiezen. Een verkeerde patchkast kopen zal dus niet snel gebeuren. Plaats uw bestelling op werkdagen voor 16:00 en de volgende werkdag zal deze verzonden worden. Om de kwaliteit van de patchkasten te bewaken wordt ieder product gecontroleerd voordat het verzonden wordt.

Koop nu uw patchkast

Wilt u er ook voor zorgen dat het hart van uw organisatie goed klopt? Aarzel dan niet langer en koop een patchkast bij Patchkast.com. Hoe u dit doet? Bekijk snel de website van Patchkast.com en maak een keus uit de verschillende patchkasten. Heeft u hiervoor hulp nodig, dan zullen de specialisten van het Patchkast.com u te woord staan en alle nodige informatie verschaffen, die u nodig heeft om een juiste aankoop te doen. Neem dus snel contact op met Patchkast.com!

Wat is een NLP opleiding? 0 17

Wat is een NLP opleiding?

Heb je vaker gehoord van een NLP opleiding maar weet je eigenlijk niet precies wat het is? NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Hierin worden verschillende opleidingen en trainingen geboden. Communiceren is een belangrijk element in het leven, thuis maar ook op het werk. Niet alleen is communicatie erg belangrijk, maar ook je gehele persoonlijke ontwikkeling, je zelfverzekerdheid en je gedrag. Handig dus om eens een opleiding te volgen met jouw collega’s, zodat jullie gezamenlijk nieuwe successen kunnen behalen.

Een NLP opleiding volgen

Bij NLP-NU kun je een NLP opleiding volgen. Het is belangrijk om vooral een persoonlijke ontwikkeling te maken, die je vervolgens kunt toepassen op zakelijk gebied. Het communiceren met collega’s en klanten is namelijk erg belangrijk. Er wordt veel ingespeeld op de interactie met de groep, waardoor ook de teambuilding wordt versterkt. Je zelfvertrouwen, daadkracht, commitment en resultaten zullen groeien na deze opleiding. Dit wil toch iedereen? Je krijgt bij NLP-NU in ieder geval een persoonlijke benadering, terwijl je in groepen van 10-15 mensen komt. Je kunt er ook zeker van zijn dat je veel zult leren tijdens deze opleiding.Nadat je de opleiding hebt afgerond krijg je een gecertificeerd diploma. Mooi meegenomen toch?

Welke opleidingen zijn er?

Bij NLP-NU kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden. Er zijn namelijk meerdaagse opleidingen beschikbaar. Zo heb je de 6-daagse opleiding, 12-daagse opleiding en 17-daagse opleiding. De 6-daagse opleiding wordt aangeraden als je zakelijk beter wilt presteren en inspireren. Maar wat kun je nou precies zakelijk met deze opleiding? Je kunt mensen sneller inschatten, je leert beter leiding geven, laat mensen boven zichzelf uitstijgen door een betere teamontwikkeling en leer effectief te worden.

Welke opleidingen zijn er?

Neem nu contact op

Weet je niet welke opleiding jij moet kiezen? Neem dan even contact met de specialisten op en zij kunnen je er meer over vertellen. De goede opleiding kiezen is namelijk wel belangrijk.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks