Heb je een smoking? Blijf deze goed onderhouden met de volgende tips en tricks 0 51

onderhoud smoking

De kans is groot dat jij je smoking niet vaak uit je kast haalt. Als je een smoking draagt wil je natuurlijk dat deze er strak en zakelijk uitziet. Een net pak moet er altijd mooi uitzien elke keer als je hem draagt. Een pak is een investering en daarom wil je er goed voor zorgen en deze met veel plezier blijven dragen. Door goed voor je nette pak te zorgen en deze goed te onderhouden gaat hij langer mee. Heb je nog geen idee hoe je dit precies kan doen?

Smoking bewaren

Het is nodig om goed voor je pak te zorgen. Bewaar het altijd in een kostuumzak van ademend katoen. Laat je pak chemisch reinigen en borstel het met een kledingborstel na het dragen. Hang je smoking in een kast die beschermd is tegen motten om gaten te voorkomen. Berg je smoking altijd op in een kast die stofvrij is om het mooie en netjes te houden. Hang het op aan een grote houten hanger. Hierdoor blijft de schouderondersteuning op zijn plaats en behoudt het pak zijn vorm.
Dit zijn de basisregels om goed voor je pak te zorgen zodat je het langer kan dragen.

De schoenen onder je nette pak

Een nette zwarte schoen onder een pak maakt het plaatje helemaal af. Heb je nieuwe schoenen gekocht dan zijn deze nog niet beschermd tegen viezigheid en vuil. Door een juiste voorbehandeling en onderhoud kan je beschadigingen aan je schoenen eenvoudig wegwerken.

De meeste schoenen die worden gedragen onder een zakelijk pak zijn van lakleer. Lakleer is makkelijk te onderhouden, haal wel regelmatig een neutrale, verzorgende schoencrème tevoorschijn om de schoenen te verzorgen. Gebruik een zachte doek om het middel in te wrijven. Laat de crème even intrekken en gebruik dan een schoenenborstel om de schoenen te laten glanzen. Maak hiervoor gebruik van een borstel met paardenhaar omdat deze het vuil gemakkelijk verwijderd. Deze borstels zijn van natuurlijk materiaal, zijn zacht en veroorzaken geen krassen in het leer.

Het reinigen van je smoking

Het schoonmaken van je smoking is nodig om het netjes en mooi te houden. Chemische reinigers maken je pak weer helemaal schoon. Het zelf schoonmaken is ook mogelijk maar hou dan wel rekening met de materialen van je pak. Het is niet mooi als de materialen niet meer strak zijn bevestigd en loshangen. Ook heeft het pak geen effect meer indien er kreuken zijn terug te zien.
Strijk overhemden altijd voordat je een smoking draagt.

De black tie

Om de stropdas en vlinderdasjes mooi te houden is het nodig om deze in een vacuüm zak te bewaren. Zo voorkom je kreuken en blootstelling aan omgevingsinvloeden. Bewaar deze accessoires altijd op dezelfde plek, hierdoor zal je nooit meer op het laatste moment op zoek gaan naar je vlinderdas. Rol je vlinderdas niet op maar bewaar deze altijd liggend. Dit voorkomt dat deze gaat krullen. Als je manchetknopen draagt is het goed om deze de avond van tevoren schoon te maken met zilver of goudpoets.

Door de volgende basisregels weet je precies hoe je ervoor kan zorgen dat je smoking er altijd netjes uit blijft zien.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen 0 9

Zo organiseer je een BBQ-feest voor echte mannen

Binnenkort iets te vieren met je vrienden of collega’s? Organiseer dan een BBQ in je tuin. Iedereen houdt van een lekkere barbecue en tegenwoordig zijn er steeds meer opties voor culinair barbecueën. Imponeer je vrienden en familie bijvoorbeeld met zelfgemaakte pulled pork of chicken, of serveer gezonde snacks en lekkere IPA’s. Een barbecue organiseer je zelf heel eenvoudig met de juiste voorbereiding, of je besteedt je feestje uit aan een cateraar. Met een toffe loungeset in voor in de tuin en de juiste ingrediënten creëer je de perfecte avond uit bij jou thuis. Ook leuk als er een spannende voetbalwedstrijd aankomt die je samen wilt kijken. Daarvoor zet je een beamer met groot scherm in je thuis en regel je alles wat je nodig hebt voor een lekkere barbecue. Hieronder geven we je wat tips zodat je in een handomdraai zelf je barbecuefeest organiseert.

Wat heb je nodig?

Voor een gezellige barbecue heb je allereerst een goede locatie nodig. Je eigen achtertuin is ideaal, maar een binnentuin op je werk kan ook een prima plek voor een barbecue zijn. Kies bijvoorbeeld een mooie loungeset voor in de tuin en creëer daar omheen voldoende zitplekken. Statafels zijn ideaal als aanvulling op de loungeset voor in de tuin. Je beschikt dan over voldoende plaats voor mensen die willen relaxen en eten. Daarnaast heb je uiteraard een goede barbecue nodig. Huur of koop bijvoorbeeld een Green Egg, of schakel een cateraar in die gespecialiseerd is op het gebied van barbecues. Je cateraar kan ook op locatie een barbecue afleveren en het vlees bereiden, zodat je zelf niets hoeft te doen. Je hebt op die manier alle tijd voor je vrienden en familie. Een tent of overkapping is handig als er regen wordt voorspeld. Zo organiseer je ook een barbecue in de herfst of in de winter. Een winterbarbecue kan prima, vooral als je zorgt voor heaters of een kampvuurtje naast de loungeset voor in de tuin. Ten slotte kun je je tuin aankleden met lampen en fakkels. Dat is vooral leuk als je familie en collega’s uitnodigt voor een feestelijke barbecue.

bbq

Speciaalbier

Bijna alles wat van de barbecue komt gaat uitstekend samen met een speciaalbiertje. We noemden al even de IPA, maar eigenlijk is elk soort speciaalbier prima voor tijdens een barbecue. Je maakt extra indruk met speciaalbier van een lokale brouwerij. Daarvan zijn er inmiddels honderden in Nederland. Verras je gasten dus met craft beer uit jouw omgeving! Daar geniet je zelf ook heerlijk van, bijvoorbeeld op je loungeset voor in de tuin. Naast bier kun je natuurlijk ook lekkere whisky en wijn op tafel zetten.

Op de gezonde toer

De kans is groot dat jij samen met je vrienden regelmatig in de sportschool te vinden bent. Je wilt al je harde werk natuurlijk niet tenietdoen door één avond barbecueën. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei opties voor een gezonde barbecue. Serveer bijvoorbeeld vis, of eiwitrijke salades en fruit. Geniet zonder zorgen van een heerlijke avond barbecueën.

3 tips voor bedrijfskleding in de bouw 0 11

bedrijfskleding in de bouw

De meeste bedrijven maken gebruik van bedrijfskleding. Waar deze in sommige sectors vooral dienen om een statement te maken of op te vallen, is dat in de bouw wel anders. Hier heeft werkkleding als voornaamste prioriteit om de veiligheid van de werknemer te verhogen. Maar waar let je op als je bedrijfskleding in de bouw wilt aanschaffen?

Materiaal dat tegen een stootje kan, maar tegelijkertijd ook nog eens zeer comfortabel is.  Kleding die ook nog eens tegen alle weersomstandigheden opgewassen is, of er nu een buitje onderweg is of het hard waait. Kortom: een outfit die de werknemer tegen alle invloeden op de bouw beschermt. Dat is waar werkkleding in de bouw aan moet voldoen. Maar hoe weet je dat je de juiste outfit samenstelt? In dit artikel geven we 3 tips.

1.         Duurzame materialen

Er is ontzettend veel verschillende soorten bedrijfskleding op de markt verkrijgbaar. Zeker als je voor kleding in de bouwsector gaat kijken, beschik je over enorm veel keus. Dit betekent echter niet dat alle werkkleding even functioneel of kwalitatief is. Zo zijn er veel kwaliteitsverschillen mogelijk. Daarom adviseren wij om voor duurzame materialen te kiezen. Duurzame materialen kunnen goed tegen een stootje en beschikken daardoor over een veel langere levensduur. Hierdoor draag je niet alleen je steentje bij aan het milieu, want je hoeft het milieu immers niet onnodig te belasten als je na een jaar weer nieuwe kleding nodig hebt, maar verhoog je ook nog eens de veiligheid op de werkvloer.

2. Meer comfort op de werkvloer

Wil je van een nóg langere levensduur profiteren? Bedenk dan goed welke delen van de outfit extra snel slijten tijdens jouw werkzaamheden. Zit je bijvoorbeeld regelmatig op je knieën om werkzaamheden te verrichten? Dan zal dit gebied ook sneller slijten. Kies daarom voor extra versteviging op het kniegedeelte, zodat de broek over een langere levensduur beschikt. Denk natuurlijk ook aan het comfort. Een broek waar kniebeschermers in geplaatst kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het overwegen waard als je veel tijd op je knieën doorbrengt. Comfort boven alles!

meer comfort op de werkvloer

3.         Blijf zichtbaar voor omstanders

Veilig werken is van essentieel belang op de bouwplaats. Wanneer mens en machine samenwerken is het noodzakelijk dat iedereen goed zichtbaar is én blijft. Nu de dagen weer korter worden, komt het waarschijnlijk steeds vaker voor dat je in het donker aan het werk bent. In dat geval is zichtbaarheidskleding verplicht. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar ook voor het resterende personeel en omstanders. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een veiligheidshesje te dragen, maar dit is meestal minder comfortabel dan het dragen van kwalitatieve bedrijfskleding. Zeker als je structureel in het donker werkt, kan het verstandig zijn om voor werkkleding te kiezen waar dit standaard in geïntegreerd is.

Niet alleen op het gebied van comfort is zichtbaarheidskleding een aanrader, maar ook op het gebied van veiligheid. Waar een veiligheidshesje incidenteel nog wel eens vergeten kan worden, zal bedrijfskleding altijd aanwezig zijn. Ook de werkgever profiteert dus van speciale zichtbaarheidskleding.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks