Hier let je op bij het verzekeren van je elektrische auto 0 1580

Hier let je op bij het verzekeren van je elektrische auto

Het is wel duidelijk dat er steeds meer elektrisch gereden wordt. Want waar eerst vooral de Tesla’s opvielen als elektrische auto’s, hebben veel grote automerken inmiddels ook elektrische auto’s uitgebracht. Men verwacht dan ook dat deze trend alleen nog maar al stijgen in de komende jaren. Hieraan is te zien dat we het steeds belangrijker vinden dat er goed omgegaan wordt met het milieu. Maar veel mensen rijden ook elektrisch omdat het andere voordelen biedt. Denk bijvoorbeeld aan financiële of technische voordelen van elektrische auto’s. Het lijkt er dus op dat elektrisch rijden steeds normaler wordt er er steeds meer gebruik van wordt gemaakt.

Maar bij elektrisch rijden veranderen er ook bepaalde zaken. Een goed voorbeeld daarvan is het verzekeren van je auto, en daar vertellen we je alles over in dit artikel.

Elektrische auto’s en premies

De premie van je autoverzekering hangt meestal sterk af van de waarde van de auto. En over het algemeen zijn elektrische auto’s vrij duur. Het is dus logisch dat de premie voor elektrische auto’s gemiddeld hoger ligt. Maar dit blijft naar verwachting niet het geval. Want door subsidies en andere financiële voordelen van de overheid, zal elektrisch rijden mogelijk steeds betaalbaarder worden. Daarnaast kan het zo zijn dat autofabrikanten de auto’s goedkoper kunnen produceren, omdat er bijvoorbeeld stappen worden gezet in betere technologie. Hierdoor verwacht men dat de kosten voor elektrisch rijden in de toekomst zullen dalen. Tot die tijd zal je het nog moeten doen met hogere kosten voor autoverzekeringen. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Vergelijk dan autoverzekeringen op de laagste prijs. Je kunt bijvoorbeeld een autoverzekering afsluiten via Geld.nl. Hier kun je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken om zo tot de laagste prijs te komen.

Elektrische auto’s en premies

Kun je bij iedere verzekeraar terecht?

Gelukkig kun je bij iedere verzekeraar terecht voor je elektrische auto. Echter zijn er uitzonderingen voor bepaalde auto’s niet niet verzekerd worden. De auto moet bijvoorbeeld voldoende beveiligingsopties hebben, omdat het risico anders te hoog is voor verzekeraars. Zorg er dus voor dat je vooraf weet of de auto die je gaat kopen makkelijk verzekerd kan worden. Verzekeraars mogen deze auto’s weigeren, en dus wil je liever het zekere voor het onzekere nemen.

Het type verzekering

Welke verzekering kun je nu het beste afsluiten voor je elektrische auto? Het wordt aangeraden om een allrisk verzekering af te nemen. Het repareren van elektrische auto’s is namelijk in veel gevallen duurder dan ‘normale’ auto’s. De onderdelen zijn duurder, waardoor de al snel op kunnen lopen. Zorg er dus voor dat je volledige dekking hebt en verzeker je auto allrisk.

Ga je een elektrische auto verzekeren? Dan zijn er dus wel een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om vooraf altijd goed onderzoek te doen. Raadpleeg dus vooral enkele verzekeraars om erachter te komen of de auto die je op het oog hebt te verzekeren is. Gelukkig wordt elektrisch rijden steeds normaler, en is er dus steeds meer mogelijk. Laat je dan ook vooral niet tegenhouden wanneer je elektrisch wilt gaan rijden, want de voordelen voor jou én het milieu zijn enorm.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 90

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks