Hier let je op bij het verzekeren van je elektrische auto 0 1219

Hier let je op bij het verzekeren van je elektrische auto

Het is wel duidelijk dat er steeds meer elektrisch gereden wordt. Want waar eerst vooral de Tesla’s opvielen als elektrische auto’s, hebben veel grote automerken inmiddels ook elektrische auto’s uitgebracht. Men verwacht dan ook dat deze trend alleen nog maar al stijgen in de komende jaren. Hieraan is te zien dat we het steeds belangrijker vinden dat er goed omgegaan wordt met het milieu. Maar veel mensen rijden ook elektrisch omdat het andere voordelen biedt. Denk bijvoorbeeld aan financiële of technische voordelen van elektrische auto’s. Het lijkt er dus op dat elektrisch rijden steeds normaler wordt er er steeds meer gebruik van wordt gemaakt.

Maar bij elektrisch rijden veranderen er ook bepaalde zaken. Een goed voorbeeld daarvan is het verzekeren van je auto, en daar vertellen we je alles over in dit artikel.

Elektrische auto’s en premies

De premie van je autoverzekering hangt meestal sterk af van de waarde van de auto. En over het algemeen zijn elektrische auto’s vrij duur. Het is dus logisch dat de premie voor elektrische auto’s gemiddeld hoger ligt. Maar dit blijft naar verwachting niet het geval. Want door subsidies en andere financiële voordelen van de overheid, zal elektrisch rijden mogelijk steeds betaalbaarder worden. Daarnaast kan het zo zijn dat autofabrikanten de auto’s goedkoper kunnen produceren, omdat er bijvoorbeeld stappen worden gezet in betere technologie. Hierdoor verwacht men dat de kosten voor elektrisch rijden in de toekomst zullen dalen. Tot die tijd zal je het nog moeten doen met hogere kosten voor autoverzekeringen. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Vergelijk dan autoverzekeringen op de laagste prijs. Je kunt bijvoorbeeld een autoverzekering afsluiten via Geld.nl. Hier kun je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken om zo tot de laagste prijs te komen.

Elektrische auto’s en premies

Kun je bij iedere verzekeraar terecht?

Gelukkig kun je bij iedere verzekeraar terecht voor je elektrische auto. Echter zijn er uitzonderingen voor bepaalde auto’s niet niet verzekerd worden. De auto moet bijvoorbeeld voldoende beveiligingsopties hebben, omdat het risico anders te hoog is voor verzekeraars. Zorg er dus voor dat je vooraf weet of de auto die je gaat kopen makkelijk verzekerd kan worden. Verzekeraars mogen deze auto’s weigeren, en dus wil je liever het zekere voor het onzekere nemen.

Het type verzekering

Welke verzekering kun je nu het beste afsluiten voor je elektrische auto? Het wordt aangeraden om een allrisk verzekering af te nemen. Het repareren van elektrische auto’s is namelijk in veel gevallen duurder dan ‘normale’ auto’s. De onderdelen zijn duurder, waardoor de al snel op kunnen lopen. Zorg er dus voor dat je volledige dekking hebt en verzeker je auto allrisk.

Ga je een elektrische auto verzekeren? Dan zijn er dus wel een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om vooraf altijd goed onderzoek te doen. Raadpleeg dus vooral enkele verzekeraars om erachter te komen of de auto die je op het oog hebt te verzekeren is. Gelukkig wordt elektrisch rijden steeds normaler, en is er dus steeds meer mogelijk. Laat je dan ook vooral niet tegenhouden wanneer je elektrisch wilt gaan rijden, want de voordelen voor jou én het milieu zijn enorm.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste koffie voor mannen 0 154

De lekkerste koffie voor mannen

Ontzettend veel mensen drinken dagelijks koffie en dit is niet voor niets het geval. Koffie is erg lekker en je krijgt er ook nog eens extra energie van. Sterker nog, veel mensen die iedere ochtend een bakje koffie drinken kunnen de dag niet meer zonder beginnen. Ben jij ook zo’n koffieliefhebber en vraag jij je af hoe je de lekkerste koffie kunt zetten? Dan is het zeker een goed idee om dit artikel door te nemen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven. Zo gaan we het onder andere hebben over verschillende bonen, maar ook over koffiemachine reinigingstabletten

Zorg voor een goed apparaat

Wil jij er als man zijnde alles aan doen om de lekkerste koffie te zetten? Dan is het absoluut aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende koffiezetapparaten die er in de huidige markt te vinden zijn. Bepaal bijvoorbeeld goed of je bonen, pads of cups het lekkerste vindt. Hier zijn verschillende apparaten voor, koop pas zo’n apparaat als je de verschillende soorten koffie getest hebt. Je moet er toch niet aan denken dat je een apparaat voor bonen koopt en je er vervolgens achter komt dat je koffie uit pads lekkerder vindt? Verder is het ook belangrijk om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Lees je in en ga op zoek naar reviews. Zo kom je er al snel achter welke apparaten goed zijn en welke niet.

De juiste bonen

Niet alleen het koffiezetapparaat is belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de koffie die in het apparaat gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een apparaat voor bonen, dan zal je ook moeten bepalen welke bonen het lekkerste zijn. Test verschillende varianten en bepaal vervolgens welke bonen je het lekkerste vindt. Hou jij bijvoorbeeld van koffiebonen met een chocoladesmaak of ben jij iemand die het liefste klassieke koffie drinkt? Feit is in ieder geval dat er tal van mogelijkheden zijn waar jij gebruik van zou kunnen maken.

Ook het onderhoud is zeer belangrijk

Naast al het bovenstaande is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je koffiezetapparaat goed onderhoud. Kies er daarom voor om koffiemachine reinigingstabletten te kopen. Sterker nog, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je apparaat in goede staat blijft verkeren is dit noodzakelijk. Mocht jij op zoek zijn naar goede koffiemachine reinigingstabletten, dan zijn er op het internet tal van mogelijkheden. Ga op zoek naar de tabletten die geschikt zijn voor jouw apparaat en zorg ervoor dat je een goede aankoop doet! Mocht je het belangrijk vinden om advies te krijgen over de tabletten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. De expert in de winkel kan jou dan perfect verder helpen!

Tijd om te genieten!

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke kop koffie. Drink jij koffie met melk en/of suiker? Vergeet dan niet om dit aan te schaffen. Het zou zonde zijn als je dit vergeet. 

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022? 0 158

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022

De zomer komt er (gelukkig) weer aan. De dagen duren lang en het blijft buiten nog lang goed te vertoeven. Dan wil je natuurlijk wel dat je (achter)tuin ready is om volop van te genieten. Schaduw van bomen kan deze pret alleen wel bederven. Het verwijderen van bomen is een perfect klusje voor een hovenier. Nu wil je misschien wel weten hoe het proces in elkaar zit, welke tools er gebruikt gaan worden en de nazorg die je kunt verwachten.

Stap 1: Bedenk welke boom écht weg moet

Een boom in de tuin heeft absoluut voordelen. In de zomer kan een boom in de tuin voor een aangenamer klimaat zorgen en beschutting tegen de warmte. Bedenk eerst voor jezelf of die mooie boom wel écht weg moet. Bomen die dicht bij je woning staan zorgen ervoor dat het binnen minder snel warm wordt en zo hoeft de airco minder hard te draaien. Staat de boom wat verder weg, of juist in de weg? Dan heeft het meer zin om die weg te halen. Laat bij twijfel jezelf adviseren door de hovenier in kwestie over de verschillende opties.

Stap 2: Zorg dat het werkgebied goed te bereiken is

In elke achtertuin staat wel iets. Een tuinmeubel, struiken of speelgoed van de kinderen. Niet zo handig als die in de weg staan. Maak de hovenier het zo makkelijk mogelijk. Hovenieren werken vaak met wat grotere machines, vaak hebben ze alle tools zelf in huis.

Toch komt het voor bij beginnende ondernemers dat ze de klant vragen om bijvoorbeeld een verreiker te huren. Dit is een machine wat gebruikt wordt gebruikt om zware dingen te tillen. Eigenlijk net als een hijskraan, alleen is een verreiker een stuk wendbaarder. Ideaal om in te zetten in een achtertuin.

Stap 3: Alles netjes afwerken

Met het verwijderen van de boom ben je er nog niet. Wil je die ruimte gebruiken om iets neer te zetten met een fundering of bestrating? Dan is het wellicht goed om een stobbenfrees te huren. Net als de verreiker is de stobbenfrees, of stronkenfrees voor onze zuiderlingen, is een machine perfect voor het gebruik in de tuin. De stobbenfrees is ontwikkeld om de overgebleven stronk te verwijderen uit de grond. Het zelf bedienen is een optie, maar als je de mogelijkheid hebt om het de hovenier te laten doen raden we dit wel aan. Het is een gevaarlijke machine die enige kennis nodig heeft om veilig te bedienen. Ook gehoor en gezichtsbescherming is geen overbodige luxe.

Stap 4: De finishing touches

De boom en stronk zijn verwijderd. Nu heb je alle ruimte (of je vriend/in) om het een heerlijk zomerstekje van te maken. Goede verlichting kan al de juiste sfeer creëren. Zeker in de avonden als de zon weg is, is dit een aanrader. Een leuk kussentje hier en een bloemetje daar en je bent er weer helemaal klaar voor.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks