Hier let je op bij het verzekeren van je elektrische auto 0 159

Hier let je op bij het verzekeren van je elektrische auto

Het is wel duidelijk dat er steeds meer elektrisch gereden wordt. Want waar eerst vooral de Tesla’s opvielen als elektrische auto’s, hebben veel grote automerken inmiddels ook elektrische auto’s uitgebracht. Men verwacht dan ook dat deze trend alleen nog maar al stijgen in de komende jaren. Hieraan is te zien dat we het steeds belangrijker vinden dat er goed omgegaan wordt met het milieu. Maar veel mensen rijden ook elektrisch omdat het andere voordelen biedt. Denk bijvoorbeeld aan financiële of technische voordelen van elektrische auto’s. Het lijkt er dus op dat elektrisch rijden steeds normaler wordt er er steeds meer gebruik van wordt gemaakt.

Maar bij elektrisch rijden veranderen er ook bepaalde zaken. Een goed voorbeeld daarvan is het verzekeren van je auto, en daar vertellen we je alles over in dit artikel.

Elektrische auto’s en premies

De premie van je autoverzekering hangt meestal sterk af van de waarde van de auto. En over het algemeen zijn elektrische auto’s vrij duur. Het is dus logisch dat de premie voor elektrische auto’s gemiddeld hoger ligt. Maar dit blijft naar verwachting niet het geval. Want door subsidies en andere financiële voordelen van de overheid, zal elektrisch rijden mogelijk steeds betaalbaarder worden. Daarnaast kan het zo zijn dat autofabrikanten de auto’s goedkoper kunnen produceren, omdat er bijvoorbeeld stappen worden gezet in betere technologie. Hierdoor verwacht men dat de kosten voor elektrisch rijden in de toekomst zullen dalen. Tot die tijd zal je het nog moeten doen met hogere kosten voor autoverzekeringen. Wil je zo goedkoop mogelijk uit zijn? Vergelijk dan autoverzekeringen op de laagste prijs. Je kunt bijvoorbeeld een autoverzekering afsluiten via Geld.nl. Hier kun je verschillende autoverzekeringen met elkaar vergelijken om zo tot de laagste prijs te komen.

Elektrische auto’s en premies

Kun je bij iedere verzekeraar terecht?

Gelukkig kun je bij iedere verzekeraar terecht voor je elektrische auto. Echter zijn er uitzonderingen voor bepaalde auto’s niet niet verzekerd worden. De auto moet bijvoorbeeld voldoende beveiligingsopties hebben, omdat het risico anders te hoog is voor verzekeraars. Zorg er dus voor dat je vooraf weet of de auto die je gaat kopen makkelijk verzekerd kan worden. Verzekeraars mogen deze auto’s weigeren, en dus wil je liever het zekere voor het onzekere nemen.

Het type verzekering

Welke verzekering kun je nu het beste afsluiten voor je elektrische auto? Het wordt aangeraden om een allrisk verzekering af te nemen. Het repareren van elektrische auto’s is namelijk in veel gevallen duurder dan ‘normale’ auto’s. De onderdelen zijn duurder, waardoor de al snel op kunnen lopen. Zorg er dus voor dat je volledige dekking hebt en verzeker je auto allrisk.

Ga je een elektrische auto verzekeren? Dan zijn er dus wel een aantal aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om vooraf altijd goed onderzoek te doen. Raadpleeg dus vooral enkele verzekeraars om erachter te komen of de auto die je op het oog hebt te verzekeren is. Gelukkig wordt elektrisch rijden steeds normaler, en is er dus steeds meer mogelijk. Laat je dan ook vooral niet tegenhouden wanneer je elektrisch wilt gaan rijden, want de voordelen voor jou én het milieu zijn enorm.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen 0 19

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen

Met het begin van de lente staan wij Nederlanders altijd te trappelen om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan. Lekker met je handen in de aarde en de tuin klaarmaken voor een zomer vol barbecues, late avonden met vrienden of gewoon relaxen met een koud biertje. Bij die barbecue zorg jij als man met groene vingers natuurlijk voor je eigen groente. Toch?

Wat te kweken?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat je precies wilt gaan kweken.

Zo is de start van het voorjaar de perfecte tijd om bijvoorbeeld radijs, knoflook, veldsla, wortels en spinazie in te zaaien. Op zoek naar iets meer exotisch om de gasten bij die barbecue straks te verbazen? Wanneer je kiest voor het online bestellen van zaad heb je de keuze uit honderden verschillende soorten zaden om niet alleen groenten maar ook kruiden en bloemen te kweken.

Daarmee zorg je dus niet alleen voor verse groente maar ook voor een kleurige achtertuin en lekkere kruiden voor andere gerechten.

Gezonde groenten

En het zelf zaaien van groenten heeft meer voordelen. Het kweken van gewassen in de frisse buitenlucht is leuk en het geeft voldoening om de groenten op te zien groeien. Daarnaast is het natuurlijk een gezonde bezigheid, al dat zaaien en spitten.

Maar misschien wel het belangrijkste argument is dat eigen gekweekte en onbespoten groenten smaakvoller en gezonder zijn dan die uit de winkel.

En we hadden het al over de variatie. Welke supermarkt of groenteman heeft er ruim tweehonderd soorten groenten op voorraad? Online heb je de keuze uit heel veel mooie en lekkere groenten die in de winkel vaak lastig te krijgen of erg duur zijn.

Altijd een bloemetje op tafel

Sommige mannen brengen zo nu en dan een bloemetje mee voor hun vrouw. Maar jij, jij gaat nog een stapje verder. Jij kweekt je bloemen gewoon zelf in de eigen achtertuin. Zo kan je geliefde er nog veel langer van genieten dan van dat in alle haast mee gegriste boeketje dat staat te verleppen op de keukentafel. Bovendien is het een veel persoonlijker gebaar.

De keuze in bloemzaad is enorm groot. Ook weer veel groter dan bij de gemiddelde bloemist, supermarkt of bij het benzinestation. Zo kun je dus net dat stapje extra zetten. Zaai nu alvast de lievelingsbloemen van je wederhelft in, dan heb je over een paar weken een prachtig attente verrassing. Van petunia tot leeuwenbek en van goudsbloem tot asters: je vindt het in het online aanbod van allezadenkopen.nl

Verse kruiden

Vergeet tenslotte ook de keukenprins in jezelf niet tot bloei te laten komen. Want ook heel veel kruidensoorten kun je prima zelf kweken. Dat kan zowel in potten als in de volle grond en ze nemen maar weinig ruimte in. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor een klein, verticaal kruidentuintje aan de keukenmuur: simpelweg een paar losse potjes aan haken boven het aanrecht. Dat is wel zo handig want zo zijn de kruiden tijdens het koken altijd binnen handbereik.

Basilicum, peper en bieslook mogen zeker niet ontbreken. Ook soorten als kamille, kervel en koriander zijn klassiekers in de keuken. En ook hier geldt weer, niets verslaat vers!

Enthousiast geworden? Dan word je er vast nóg enthousiaster van als je hoort dat online zaden bestellen ook nog eens erg snel kan. Bestel je vóór 12.00 uur? Dan kunnen je zaden al de volgende werkdag de grond in. Succes!

Hoe kies ik een geschikte energieleverancier? 3 slimme tips! 0 24

Hoe kies ik een geschikte energieleverancier

Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier? Omdat je wellicht een nieuwe woning betrekt of omdat je niet meer tevreden bent over je huidige contract? Dan is er veel om op te letten tijdens het vergelijken. Waar je vroeger slechts een keuze had tussen enkele grote namen, is het aanbod van energieleveranciers vandaag de dag ontzettend groot. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikte energieleverancier? Wij geven 3 slimme tips!

1.    Hoeveel energie verbruik je op jaarbasis?

Hoeveel energie verbruik je op jaarbasis? Deze informatie is essentieel bij het kiezen van de juiste energieleverancier. Weet je wat je nu per jaar betaalt en hoeveel je jaarlijkse verbruik is? Dan kan je middels eenvoudig rekensommetje bepalen of je bij een andere energieleverancier wellicht goedkoper uit zal zijn. Pak daarom eerst je meest recente jaarafrekening erbij, zodat je meer inzicht krijgt in je verbruik en de kosten. Vervolgens kun je gaan vergelijken.

Ga je voor het eerst op jezelf wonen en heb je nog nooit een energiecontract gehad? Of verhuis je naar een grotere – of juiste kleinere – woning en heb je geen idee wat je verbruik straks zal zijn? Maak dan gebruik van speciale rekentools om het mogelijke verbruik in te schatten. Wij adviseren om het jaarlijkse verbruik zo ruim mogelijk in te schatten. Zo voorkom je dat je aan het einde van het eerste jaar heel veel bij moet betalen.

Hoeveel energie verbruik je op jaarbasis

2.    Addertjes onder het gras?

Elk jaar weer adverteren energieleveranciers met de mooiste welkomstacties en hoge kortingen. Hoewel het afsluiten van een contract dan heel aantrekkelijk kan zijn, is het wel belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen. Het komt regelmatig voor dat er zogenaamde ‘addertjes onder het gras’ zitten.

Zie je een aanbieding met een zeer lage prijs? Kijk dan hoe lang deze prijs geldt. We zien vaak dat energiebedrijven een variabele prijs hanteren. Zij mogen de prijs dan ook gedurende de looptijd aanpassen, waardoor je wellicht na enkele maanden een heel stuk duurder uit bent. Kijk tevens naar de vaste kosten per maand. Sommige energieleveranciers rekenen een hoog vast bedrag per maand en lagere prijzen voor het verbruik. Dit kan voordelig zijn als je een grootverbruiker in energie bent, maar wanneer je weinig energie verbruikt ben je juist duurder uit. Bekijk daarom goed hoe de maandelijkse kosten zijn opgebouwd en wat het meest gunstig is in jouw situatie.

 

3.    Duur van het energiecontract

Bij het kiezen van de juiste energieleverancier is het belangrijk om op de duur van het contract te letten. We kunnen grofweg twee verschillende contracten onderscheiden:

  • Contract voor onbepaalde tijd: hierbij wordt er geen einddatum van het contract afgesproken. Wanneer je besluit het contract op te zetten, hoef je doorgaans geen opzegvergoeding te betalen.
  • Contract voor bepaalde tijd: je spreekt vooraf met de energieleverancier af hoe lang het contract zal duren. Bijvoorbeeld 1 jaar. Wil je het contract voor de einddatum onderbreken? Dan is er sprake van contractbreuk en moet je meestal een opzegvergoeding betalen.

Beschik je momenteel over een contract voor bepaalde tijd en wil je toch de overstap naar een andere leverancier maken? Bereken dan eerst zorgvuldig of het niet goedkoper is om nog even te wachten. Zo snijd je jezelf niet onnodig in de vingers.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks