Hoe je je schuur kan ombouwen tot een echte mannen schuur 0 280

schuur ombouwen mannenschuur

Elke man heeft een ruimte nodig om zich even terug te trekken na een lange dag werken of om even te ontsnappen uit het drukke gezinsleven. Even helemaal tot rust komen en jezelf zijn, waarna je er weer voor de volle 100% tegenaan kunt. Toch ontbreekt die ruimte vaak. Het huis is overladen met ruimtes voor de kinderen, voor het werkleven en voor je partner en jou samen, maar een plekje speciaal voor jou is bijna niet te vinden. Terwijl je je soms vol onmacht terugtrekt in de badkamer, bedenk je dat dit zo niet meer langer kan. Het wordt tijd om een eigen plekje te creëren. En welke ruimte verleent zich hier beter voor dan de schuur? Ben jij toe aan een plekje voor jezelf? In dit artikel leggen we uit hoe je je schuur om kunt bouwen tot een echte mannen schuur.

Functie van de ruimte

Allereerst is het belangrijk om de functie van de ruimte te bepalen. Wat wil je precies in de schuur gaan doen? Is het bijvoorbeeld belangrijk om led tl buizen te gebruiken voor de juiste verlichting? Moet de schuur geïsoleerd worden voor meer comfort? Zijn er extra stopcontacten nodig? Deze vragen kan je enkel beantwoorden als je weet wat de functie van de ruimte is.

Voor een echte mancave waar je heerlijk iedere avond even wilt gamen, is het bijvoorbeeld van belang dat er een stopcontact is voor de televisie en de console en dat de schuur goed geïsoleerd is. Gamen in de kou is immers veel minder fijn. Als je de schuur als werkplek voor je klussen wilt gebruiken, is isolatie waarschijnlijk van minder groot belang en is de juiste verlichting en voldoende stopcontacten essentieel.

gaming mancave

Meer sfeer

Misschien sta je er niet vaak bij stil, maar het is ook belangrijk om meer sfeer in de schuur te brengen. Zeker als dit een uitnodigende plek moet zijn om jezelf in terug te trekken. Wees niet bang: dit betekent echt niet dat je de ruimte vol kaarsjes moet zetten. Denk echter wel aan de juiste verlichting, wandbekleding en eventueel een fijne vloer. Ook een vloerkleed kan prettig zijn. Een vloer kan in de schuur al snel koud aanvoelen. Dankzij een vloerkleed is het mogelijk om gewoon met blote voeten of sokken op de grond te staan. Hierbij speelt uiteraard ook de functie van de ruimte weer een grote rol.

Wat heb je nodig?

Bedenk tevens wat je precies nodig hebt om écht van deze schuur te genieten. Ben je gewoon op zoek naar een lekker plekje om rustig een boek te lezen en een kop koffie te drinken? Denk dan bijvoorbeeld aan een koffiezetapparaat en een heerlijke luie loungestoel. Wil je niet telkens vanuit de schuur terug naar huis lopen om een drankje te pakken? Sluit dan een koelkast aan. Bedenk wat jij nodig hebt om optimaal te kunnen genieten. Begin met wat je echt nodig hebt om tot rust te komen, op een later moment kan je jouw mannen schuur nog uitbreiden als dat nodig is.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks