Mannen, maak je partner blij met een grastapijt op het dakterras! 0 2284

Mannen, maak je partner blij met een grastapijt op het dakterras!

Kunstgras is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echt gras. Het geeft een rustige en relaxte uitstraling aan je balkon of dakterras. Al je buren zullen jaloers zijn op je balkon grastapijt. Als je in de zomer buiten zit dan heb je het gevoel of je je in een tuin op de begane grond bevindt. En wie maak je daar nou blijer mee dan je partner! In dit artikel leggen we uit hoe je op je dakterras of balkon een grastapijt aanlegt.

Het is makkelijker dan je misschien zou denken, een grastapijt op je balkon of dakterras aanleggen.

1. Een grasmat kiezen met de juiste kunststof

Over het algemeen kan je kiezen uit twee soorten kunstgras, namelijk een grastapijt of turfgras. Dit is veel voordeliger dan een normaal terras aanleggen van vlonders of kiezelstenen.

Een grastapijt bevat geen sprietjes en het materiaal waar het van gemaakt is waterafvoerend polypropyleen. Een grastapijt blijkt minimaal een jaar mooi. Het is zacht materiaal en verkleurd niet door zonneschijn of andere weersomstandigheden.

Op het moment dat je een duurzamere bedekking wilt hebben kan je voor turfgras kiezen. Deze soort kunstgras heeft wel sprietjes en gaat langer mee dan een normaal grastapijt. Ook turfgras is waterbestendig, water afvoerend en kleurvast.

Zowel grastapijt als turfgras zijn makkelijk op maat te maken voor je balkon of dakterras.

Een grasmat kiezen met de juiste kunststof

2. De aanleg van kunstgras op je dakterras of balkon

Bij grastapijt moet je eerst een drukverdelende onderdoek of een laag tegels plaatsen. Tussen de tegen en het dakleer zal je stukjes rubber dienen te plaatsen. Grastapijt kan je niet zomaar uitrollen, hiervoor is het niet sterk genoeg.

Als je voor turfgras kiest dan kan je dit wel direct op je dak leggen, omdat het van sterker en dikker materiaal is gemaakt. Als je wilt kan je ervoor kiezen om een drukverdelende onderdoek te gebruiken voordat je de stroken uitrolt. Na afloop knip of snijd je de einden op maat. Let er altijd op dat je eerste je dakterras of balkon schoonmaakt, zodat er geen vuil of stof onder het kunstgras aanwezig is.

Mocht je graag wat extra decoratie willen dan kan je ervoor kiezen om niet alleen kunstgras neer te leggen, maar ook vlonders of kiezels.

3. De laatste stap is het inrichten van je balkon of dakterras

Zodra je je kunstgras met eventuele aanvullende decoratie hebt aangelegd is het tijd om je dakterras of balkon verder in te richten. Ga eens langs wat tuincentra om te kijken wat voor jouw en je partner nou de perfecte ontspanningsplek creëert. Misschien een tuinmeubel set gemaakt van pallets? Of misschien een schommelstoel in plaats van die standaard tuinstoelen die iedereen heeft staan? En als je dan toch bezig bent, misschien nog een paar leuke potplanten om de boel een beetje levendiger te maken. Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je vind wel iets wat bij je persoonlijke voorkeuren past. Na afloop kan je dan lekker genieten van een verfrissend drankje op je net aangelegde dakterras met grasmat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 90

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks