Mannen, maak je partner blij met een grastapijt op het dakterras! 0 2022

Mannen, maak je partner blij met een grastapijt op het dakterras!

Kunstgras is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echt gras. Het geeft een rustige en relaxte uitstraling aan je balkon of dakterras. Al je buren zullen jaloers zijn op je balkon grastapijt. Als je in de zomer buiten zit dan heb je het gevoel of je je in een tuin op de begane grond bevindt. En wie maak je daar nou blijer mee dan je partner! In dit artikel leggen we uit hoe je op je dakterras of balkon een grastapijt aanlegt.

Het is makkelijker dan je misschien zou denken, een grastapijt op je balkon of dakterras aanleggen.

1. Een grasmat kiezen met de juiste kunststof

Over het algemeen kan je kiezen uit twee soorten kunstgras, namelijk een grastapijt of turfgras. Dit is veel voordeliger dan een normaal terras aanleggen van vlonders of kiezelstenen.

Een grastapijt bevat geen sprietjes en het materiaal waar het van gemaakt is waterafvoerend polypropyleen. Een grastapijt blijkt minimaal een jaar mooi. Het is zacht materiaal en verkleurd niet door zonneschijn of andere weersomstandigheden.

Op het moment dat je een duurzamere bedekking wilt hebben kan je voor turfgras kiezen. Deze soort kunstgras heeft wel sprietjes en gaat langer mee dan een normaal grastapijt. Ook turfgras is waterbestendig, water afvoerend en kleurvast.

Zowel grastapijt als turfgras zijn makkelijk op maat te maken voor je balkon of dakterras.

Een grasmat kiezen met de juiste kunststof

2. De aanleg van kunstgras op je dakterras of balkon

Bij grastapijt moet je eerst een drukverdelende onderdoek of een laag tegels plaatsen. Tussen de tegen en het dakleer zal je stukjes rubber dienen te plaatsen. Grastapijt kan je niet zomaar uitrollen, hiervoor is het niet sterk genoeg.

Als je voor turfgras kiest dan kan je dit wel direct op je dak leggen, omdat het van sterker en dikker materiaal is gemaakt. Als je wilt kan je ervoor kiezen om een drukverdelende onderdoek te gebruiken voordat je de stroken uitrolt. Na afloop knip of snijd je de einden op maat. Let er altijd op dat je eerste je dakterras of balkon schoonmaakt, zodat er geen vuil of stof onder het kunstgras aanwezig is.

Mocht je graag wat extra decoratie willen dan kan je ervoor kiezen om niet alleen kunstgras neer te leggen, maar ook vlonders of kiezels.

3. De laatste stap is het inrichten van je balkon of dakterras

Zodra je je kunstgras met eventuele aanvullende decoratie hebt aangelegd is het tijd om je dakterras of balkon verder in te richten. Ga eens langs wat tuincentra om te kijken wat voor jouw en je partner nou de perfecte ontspanningsplek creëert. Misschien een tuinmeubel set gemaakt van pallets? Of misschien een schommelstoel in plaats van die standaard tuinstoelen die iedereen heeft staan? En als je dan toch bezig bent, misschien nog een paar leuke potplanten om de boel een beetje levendiger te maken. Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je vind wel iets wat bij je persoonlijke voorkeuren past. Na afloop kan je dan lekker genieten van een verfrissend drankje op je net aangelegde dakterras met grasmat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste koffie voor mannen 0 154

De lekkerste koffie voor mannen

Ontzettend veel mensen drinken dagelijks koffie en dit is niet voor niets het geval. Koffie is erg lekker en je krijgt er ook nog eens extra energie van. Sterker nog, veel mensen die iedere ochtend een bakje koffie drinken kunnen de dag niet meer zonder beginnen. Ben jij ook zo’n koffieliefhebber en vraag jij je af hoe je de lekkerste koffie kunt zetten? Dan is het zeker een goed idee om dit artikel door te nemen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven. Zo gaan we het onder andere hebben over verschillende bonen, maar ook over koffiemachine reinigingstabletten

Zorg voor een goed apparaat

Wil jij er als man zijnde alles aan doen om de lekkerste koffie te zetten? Dan is het absoluut aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende koffiezetapparaten die er in de huidige markt te vinden zijn. Bepaal bijvoorbeeld goed of je bonen, pads of cups het lekkerste vindt. Hier zijn verschillende apparaten voor, koop pas zo’n apparaat als je de verschillende soorten koffie getest hebt. Je moet er toch niet aan denken dat je een apparaat voor bonen koopt en je er vervolgens achter komt dat je koffie uit pads lekkerder vindt? Verder is het ook belangrijk om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Lees je in en ga op zoek naar reviews. Zo kom je er al snel achter welke apparaten goed zijn en welke niet.

De juiste bonen

Niet alleen het koffiezetapparaat is belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de koffie die in het apparaat gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een apparaat voor bonen, dan zal je ook moeten bepalen welke bonen het lekkerste zijn. Test verschillende varianten en bepaal vervolgens welke bonen je het lekkerste vindt. Hou jij bijvoorbeeld van koffiebonen met een chocoladesmaak of ben jij iemand die het liefste klassieke koffie drinkt? Feit is in ieder geval dat er tal van mogelijkheden zijn waar jij gebruik van zou kunnen maken.

Ook het onderhoud is zeer belangrijk

Naast al het bovenstaande is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je koffiezetapparaat goed onderhoud. Kies er daarom voor om koffiemachine reinigingstabletten te kopen. Sterker nog, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je apparaat in goede staat blijft verkeren is dit noodzakelijk. Mocht jij op zoek zijn naar goede koffiemachine reinigingstabletten, dan zijn er op het internet tal van mogelijkheden. Ga op zoek naar de tabletten die geschikt zijn voor jouw apparaat en zorg ervoor dat je een goede aankoop doet! Mocht je het belangrijk vinden om advies te krijgen over de tabletten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. De expert in de winkel kan jou dan perfect verder helpen!

Tijd om te genieten!

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke kop koffie. Drink jij koffie met melk en/of suiker? Vergeet dan niet om dit aan te schaffen. Het zou zonde zijn als je dit vergeet. 

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022? 0 158

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022

De zomer komt er (gelukkig) weer aan. De dagen duren lang en het blijft buiten nog lang goed te vertoeven. Dan wil je natuurlijk wel dat je (achter)tuin ready is om volop van te genieten. Schaduw van bomen kan deze pret alleen wel bederven. Het verwijderen van bomen is een perfect klusje voor een hovenier. Nu wil je misschien wel weten hoe het proces in elkaar zit, welke tools er gebruikt gaan worden en de nazorg die je kunt verwachten.

Stap 1: Bedenk welke boom écht weg moet

Een boom in de tuin heeft absoluut voordelen. In de zomer kan een boom in de tuin voor een aangenamer klimaat zorgen en beschutting tegen de warmte. Bedenk eerst voor jezelf of die mooie boom wel écht weg moet. Bomen die dicht bij je woning staan zorgen ervoor dat het binnen minder snel warm wordt en zo hoeft de airco minder hard te draaien. Staat de boom wat verder weg, of juist in de weg? Dan heeft het meer zin om die weg te halen. Laat bij twijfel jezelf adviseren door de hovenier in kwestie over de verschillende opties.

Stap 2: Zorg dat het werkgebied goed te bereiken is

In elke achtertuin staat wel iets. Een tuinmeubel, struiken of speelgoed van de kinderen. Niet zo handig als die in de weg staan. Maak de hovenier het zo makkelijk mogelijk. Hovenieren werken vaak met wat grotere machines, vaak hebben ze alle tools zelf in huis.

Toch komt het voor bij beginnende ondernemers dat ze de klant vragen om bijvoorbeeld een verreiker te huren. Dit is een machine wat gebruikt wordt gebruikt om zware dingen te tillen. Eigenlijk net als een hijskraan, alleen is een verreiker een stuk wendbaarder. Ideaal om in te zetten in een achtertuin.

Stap 3: Alles netjes afwerken

Met het verwijderen van de boom ben je er nog niet. Wil je die ruimte gebruiken om iets neer te zetten met een fundering of bestrating? Dan is het wellicht goed om een stobbenfrees te huren. Net als de verreiker is de stobbenfrees, of stronkenfrees voor onze zuiderlingen, is een machine perfect voor het gebruik in de tuin. De stobbenfrees is ontwikkeld om de overgebleven stronk te verwijderen uit de grond. Het zelf bedienen is een optie, maar als je de mogelijkheid hebt om het de hovenier te laten doen raden we dit wel aan. Het is een gevaarlijke machine die enige kennis nodig heeft om veilig te bedienen. Ook gehoor en gezichtsbescherming is geen overbodige luxe.

Stap 4: De finishing touches

De boom en stronk zijn verwijderd. Nu heb je alle ruimte (of je vriend/in) om het een heerlijk zomerstekje van te maken. Goede verlichting kan al de juiste sfeer creëren. Zeker in de avonden als de zon weg is, is dit een aanrader. Een leuk kussentje hier en een bloemetje daar en je bent er weer helemaal klaar voor.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks