Mannen, maak je partner blij met een grastapijt op het dakterras! 0 42

Mannen, maak je partner blij met een grastapijt op het dakterras!

Kunstgras is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echt gras. Het geeft een rustige en relaxte uitstraling aan je balkon of dakterras. Al je buren zullen jaloers zijn op je balkon grastapijt. Als je in de zomer buiten zit dan heb je het gevoel of je je in een tuin op de begane grond bevindt. En wie maak je daar nou blijer mee dan je partner! In dit artikel leggen we uit hoe je op je dakterras of balkon een grastapijt aanlegt.

Het is makkelijker dan je misschien zou denken, een grastapijt op je balkon of dakterras aanleggen.

1. Een grasmat kiezen met de juiste kunststof

Over het algemeen kan je kiezen uit twee soorten kunstgras, namelijk een grastapijt of turfgras. Dit is veel voordeliger dan een normaal terras aanleggen van vlonders of kiezelstenen.

Een grastapijt bevat geen sprietjes en het materiaal waar het van gemaakt is waterafvoerend polypropyleen. Een grastapijt blijkt minimaal een jaar mooi. Het is zacht materiaal en verkleurd niet door zonneschijn of andere weersomstandigheden.

Op het moment dat je een duurzamere bedekking wilt hebben kan je voor turfgras kiezen. Deze soort kunstgras heeft wel sprietjes en gaat langer mee dan een normaal grastapijt. Ook turfgras is waterbestendig, water afvoerend en kleurvast.

Zowel grastapijt als turfgras zijn makkelijk op maat te maken voor je balkon of dakterras.

Een grasmat kiezen met de juiste kunststof

2. De aanleg van kunstgras op je dakterras of balkon

Bij grastapijt moet je eerst een drukverdelende onderdoek of een laag tegels plaatsen. Tussen de tegen en het dakleer zal je stukjes rubber dienen te plaatsen. Grastapijt kan je niet zomaar uitrollen, hiervoor is het niet sterk genoeg.

Als je voor turfgras kiest dan kan je dit wel direct op je dak leggen, omdat het van sterker en dikker materiaal is gemaakt. Als je wilt kan je ervoor kiezen om een drukverdelende onderdoek te gebruiken voordat je de stroken uitrolt. Na afloop knip of snijd je de einden op maat. Let er altijd op dat je eerste je dakterras of balkon schoonmaakt, zodat er geen vuil of stof onder het kunstgras aanwezig is.

Mocht je graag wat extra decoratie willen dan kan je ervoor kiezen om niet alleen kunstgras neer te leggen, maar ook vlonders of kiezels.

3. De laatste stap is het inrichten van je balkon of dakterras

Zodra je je kunstgras met eventuele aanvullende decoratie hebt aangelegd is het tijd om je dakterras of balkon verder in te richten. Ga eens langs wat tuincentra om te kijken wat voor jouw en je partner nou de perfecte ontspanningsplek creëert. Misschien een tuinmeubel set gemaakt van pallets? Of misschien een schommelstoel in plaats van die standaard tuinstoelen die iedereen heeft staan? En als je dan toch bezig bent, misschien nog een paar leuke potplanten om de boel een beetje levendiger te maken. Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je vind wel iets wat bij je persoonlijke voorkeuren past. Na afloop kan je dan lekker genieten van een verfrissend drankje op je net aangelegde dakterras met grasmat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laat een systeemvloer leggen 0 19

Laat een systeemvloer leggen

Wanneer u in het bezit bent van een magazijn, heeft u vast ruimte nodig. Ruimte om bijvoorbeeld uw goederen of producten te stallen. Hetzelfde geldt voor een loods, kantoor, opslag, werkplaats of showroom. Ruimte is geld. Waarschijnlijk bent u al genoeg geld kwijt aan het magazijn, hierdoor wilt u de bestaande ruimte wel optimaal benutten. Waar veel ondernemers vaak niet aan denken, is dat deze zo gewilde ruimte door een vloer erg eenvoudig én voordeliger is te creëren. Met een vloer kunt u namelijk letterlijk vrijwel alle kanten op. Wij kunnen bijvoorbeeld aanraden om u eens te verdiepen in de mogelijkheden die een Systeemvloer biedt. Deze vloer heeft een staalconstructie die u de mogelijkheid geeft om in de hoogte te bouwen. Hierdoor ontstaan er verschillende etages waar u uw spullen kunt stallen, uw koopwaar op kunt tonen of andere goederen kunt opslaan.

De kosten van een systeemvloer

U bent pas een echte ondernemer wanneer u, u direct afvraagt wat dit geintje moet kosten. Gelukkig hebben wij goed nieuws voor u wat betreft de prijs. De aanleg van een systeemvloer is zeer betaalbaar. Natuurlijk zijn de totale kosten van een systeemvloer afhankelijk van een aantal specifieke factoren. Zo heeft elke materiaalsoort een eigen prijs. Ook speelt het draagvermogen van de vloer een belangrijke rol. Het draagvermogen van een systeemvloer begint vanaf 25 kilogram per vierkante meter. Ook de kolomafstanden zijn erg bepalend voor de uiteindelijke prijs. De kolom is het vierkant, de rechthoek of de driehoek waar een etage op rust. Zijn deze groter? Dan houdt dat in dat er zwaardere kolommen en profielen worden gebruikt. Natuurlijk heeft dit een effect op de kosten van de vloer. De maximale kolomafstand is twaalf meter. Zo hebben al deze factoren, afhankelijk van uw specifieke wensen, invloed op wat u uiteindelijk voor uw vloer betaalt. Het is wel zeker dat u altijd minder betaalt voor de vloer dan voor de aanschaf van een geheel nieuw pand of een complete verbouwing.

kosten systeemvloer

Schakel de specialist in

Jarenlang is Nolt Mezzanine dé koploper wanneer het gaat om het leggen van diverse vloeren, waaronder systeemvloeren. Neem eens vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Raamdecoratie 0 29

Aan de aankleding van een woonkamer, slaapkamer of werkplek wordt vaak veel tijd besteed aan kleur, vormgeving en de juiste indeling. Ook raamdecoratie speelt zeker mee in de uitstraling en kan jouw woon of werkplek echt afmaken. Raamdecoratie wordt vaak als iets praktisch gezien, dat is het natuurlijk ook, maar daarnaast heeft het ook zeker aankleed functie.

Wat past bij mij?

Er is veel keuze in raamdecoratie. Zo kun je kiezen voor gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen of lamellen. Voor je een keuze gaat maken is het goed om eerst te noteren welke functies de raamdecoratie voor jou moet hebben. Wil je een ruimte verduisteren, wil je minder inkijk of is het puur ter decoratie? Daarnaast is het ook goed om te weten waar en hoe je de raamdecoratie wil bevestigen. Voor een dakraam bijvoorbeeld is niet elke raamdecoratie geschikt. Of doe je een kantoorruimte huren, dan mag je misschien niet boren. Hieronder hebben we een aantal soorten raamdecoraties toegelicht.

Wat past bij mij vouwgordijnen

Gordijnen

Gordijnen zijn geliefd om een aantal redenen. Ze geven veel sfeer en warmte aan een ruimte, gordijnen maken je interieur af. Tevens zijn ze te verkrijgen in verschillende materialen, kleuren en zelfs printjes. Dit maakt dat ze altijd passen, welke woonstijl je ook hebt. Gordijnen kunnen ook verschillende functies hebben. Zo zijn er verduisterende gordijnen, maar ook gordijnen die inkijk verminderen en wel nog genoeg licht binnen laten. Daarnaast kun je met deze raamdecoratie ook weer leuk combineren met andere soorten zoals bijvoorbeeld jaloezieën.

Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn, is heel handig wanneer je snel wilt afwisselen tussen licht en donker, openheid en privacy. De duo rolgordijnen bestaan uit 2 stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt laten bewegen. Als je voor deze raamdecoratie kiest heb je zowel sfeer als functionaliteit. En door de verschillende kleuren en afwerkingen een echte trend van dit moment!

Dakraam rolgordijnen

Wanneer je een dakraam op je woon of werkruimte hebt is het ook fijn wanneer je hier de juiste decoratie voor kunt vinden. Dit is vaak lastiger dan bij een gewoon raam, omdat de decoratie ander bevestigd moet worden. Hierdoor is er ook minder keuze. Gelukkig zijn er de dakraam rolgordijnen. Deze zijn functioneel, makkelijk aan te brengen en ook nog eens leuk voor het oog. De dakraam rolgordijnen kunnen volledige verduisteren en warmte reflecteren. Door de keuze in kleuren vind je zeker wel de decoratie die het beste past bij het interieur.

Voor nog meer verschillende soorten raamdecoratie, uitleg over die verschillende soorten en bijbehorende foto’s kunnen we je aanraden om eens een kijkje te nemen op raamdecoratie.com. Hier vind je alle soorten en maten, in verschillende kleuren en voor een leuke prijs.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks