Mannen, maak je partner blij met een grastapijt op het dakterras! 0 103

Mannen, maak je partner blij met een grastapijt op het dakterras!

Kunstgras is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van echt gras. Het geeft een rustige en relaxte uitstraling aan je balkon of dakterras. Al je buren zullen jaloers zijn op je balkon grastapijt. Als je in de zomer buiten zit dan heb je het gevoel of je je in een tuin op de begane grond bevindt. En wie maak je daar nou blijer mee dan je partner! In dit artikel leggen we uit hoe je op je dakterras of balkon een grastapijt aanlegt.

Het is makkelijker dan je misschien zou denken, een grastapijt op je balkon of dakterras aanleggen.

1. Een grasmat kiezen met de juiste kunststof

Over het algemeen kan je kiezen uit twee soorten kunstgras, namelijk een grastapijt of turfgras. Dit is veel voordeliger dan een normaal terras aanleggen van vlonders of kiezelstenen.

Een grastapijt bevat geen sprietjes en het materiaal waar het van gemaakt is waterafvoerend polypropyleen. Een grastapijt blijkt minimaal een jaar mooi. Het is zacht materiaal en verkleurd niet door zonneschijn of andere weersomstandigheden.

Op het moment dat je een duurzamere bedekking wilt hebben kan je voor turfgras kiezen. Deze soort kunstgras heeft wel sprietjes en gaat langer mee dan een normaal grastapijt. Ook turfgras is waterbestendig, water afvoerend en kleurvast.

Zowel grastapijt als turfgras zijn makkelijk op maat te maken voor je balkon of dakterras.

Een grasmat kiezen met de juiste kunststof

2. De aanleg van kunstgras op je dakterras of balkon

Bij grastapijt moet je eerst een drukverdelende onderdoek of een laag tegels plaatsen. Tussen de tegen en het dakleer zal je stukjes rubber dienen te plaatsen. Grastapijt kan je niet zomaar uitrollen, hiervoor is het niet sterk genoeg.

Als je voor turfgras kiest dan kan je dit wel direct op je dak leggen, omdat het van sterker en dikker materiaal is gemaakt. Als je wilt kan je ervoor kiezen om een drukverdelende onderdoek te gebruiken voordat je de stroken uitrolt. Na afloop knip of snijd je de einden op maat. Let er altijd op dat je eerste je dakterras of balkon schoonmaakt, zodat er geen vuil of stof onder het kunstgras aanwezig is.

Mocht je graag wat extra decoratie willen dan kan je ervoor kiezen om niet alleen kunstgras neer te leggen, maar ook vlonders of kiezels.

3. De laatste stap is het inrichten van je balkon of dakterras

Zodra je je kunstgras met eventuele aanvullende decoratie hebt aangelegd is het tijd om je dakterras of balkon verder in te richten. Ga eens langs wat tuincentra om te kijken wat voor jouw en je partner nou de perfecte ontspanningsplek creëert. Misschien een tuinmeubel set gemaakt van pallets? Of misschien een schommelstoel in plaats van die standaard tuinstoelen die iedereen heeft staan? En als je dan toch bezig bent, misschien nog een paar leuke potplanten om de boel een beetje levendiger te maken. Je kan het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je vind wel iets wat bij je persoonlijke voorkeuren past. Na afloop kan je dan lekker genieten van een verfrissend drankje op je net aangelegde dakterras met grasmat!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar je aan moet denken bij het kopen van motoraccessoires 0 24

Waar je aan moet denken bij het kopen van motoraccessoires

Je hebt pas je motorrijbewijs gehaald en je wilt zo snel mogelijk gaan motorrijden. Eerst wil je zeker weten of je alle spullen in huis hebt die belangrijk zijn om bij je te hebben wanneer je op pad gaat. De juiste accessoires bevorderen het motorrijden voor zowel jou als rijder als voor je motor. Wat heb je nu precies nodig?

Veiligheid

Veiligheid staat voorop. Dit heb je tijdens je rij examen al geleerd. Om ervoor te zorgen dat je veilig motor kan rijden is het belangrijk een stevig motorpak, handschoenen en een helm te hebben. Rij nooit in een korte broek of T-shirt, maar doe een lange broek en een stevige jack aan. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je handschoenen goed passen en dat je winter- en zomerhandschoenen hebt. Een stevige, veilige helm kopen is ook erg belangrijk. Voor helmen bestaan er Europese normen en buiten dat, is het belangrijk dat je helm goed past. Hierbij hoef je niet alleen te letten op het design of de kleuren, maar vooral of de helm niet knelt en er goede geluidisolatie is.

Onderhoud

Voor een groot deel kun je zelf je motor onderhouden. Onderhoud is belangrijk zodat je lang en veilig onderweg kunt zijn. Allereerst dien je regelmatig de vitale onderdelen van je motor te controleren. Hierbij kun je denken aan voldoende lucht in je banden, alle verlichting wat naar behoren werkt en of je ketting op spanning is. Naast vitale onderdelen is het ook belangrijk bewegende delen regelmatig te controleren. Zet je motor op de middenstandaard en laat je achterwiel ronddraaien. Dit kan je doen door je voorrem in te knijpen en te trappen op je achterrem. Overige onderdelen die vaak vervangen moeten worden zijn lucht- en oliefilters, koelvloeistof, remvoeringen en de accu.

Onderweg

Voordat je de weg op gaat, is het belangrijk de juiste accessoires mee te nemen. Een motorband reparatieset wanneer er onderweg iets stukgaat en je dit zelf kunt repareren. Een keycord waar je al je sleutels aan kunt hangen zodat je sleutelbos niet knelt in je zak en je dit snel kunt pakken. Een extra paar handschoenen en een helmmuts die je altijd in je motor kunt laten. Op sommige dagen lijkt het warmer dan het daadwerkelijk is. Zorg ervoor dat je altijd een slot hebt in je motor zodat je de motor veilig op straat kunt parkeren.

Heb je zelf nog handige tips? Deel ze hieronder!

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen 0 21

Online zaden bestellen om je groene vingers te prikkelen

Met het begin van de lente staan wij Nederlanders altijd te trappelen om weer lekker in de tuin aan de slag te gaan. Lekker met je handen in de aarde en de tuin klaarmaken voor een zomer vol barbecues, late avonden met vrienden of gewoon relaxen met een koud biertje. Bij die barbecue zorg jij als man met groene vingers natuurlijk voor je eigen groente. Toch?

Wat te kweken?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te bepalen wat je precies wilt gaan kweken.

Zo is de start van het voorjaar de perfecte tijd om bijvoorbeeld radijs, knoflook, veldsla, wortels en spinazie in te zaaien. Op zoek naar iets meer exotisch om de gasten bij die barbecue straks te verbazen? Wanneer je kiest voor het online bestellen van zaad heb je de keuze uit honderden verschillende soorten zaden om niet alleen groenten maar ook kruiden en bloemen te kweken.

Daarmee zorg je dus niet alleen voor verse groente maar ook voor een kleurige achtertuin en lekkere kruiden voor andere gerechten.

Gezonde groenten

En het zelf zaaien van groenten heeft meer voordelen. Het kweken van gewassen in de frisse buitenlucht is leuk en het geeft voldoening om de groenten op te zien groeien. Daarnaast is het natuurlijk een gezonde bezigheid, al dat zaaien en spitten.

Maar misschien wel het belangrijkste argument is dat eigen gekweekte en onbespoten groenten smaakvoller en gezonder zijn dan die uit de winkel.

En we hadden het al over de variatie. Welke supermarkt of groenteman heeft er ruim tweehonderd soorten groenten op voorraad? Online heb je de keuze uit heel veel mooie en lekkere groenten die in de winkel vaak lastig te krijgen of erg duur zijn.

Altijd een bloemetje op tafel

Sommige mannen brengen zo nu en dan een bloemetje mee voor hun vrouw. Maar jij, jij gaat nog een stapje verder. Jij kweekt je bloemen gewoon zelf in de eigen achtertuin. Zo kan je geliefde er nog veel langer van genieten dan van dat in alle haast mee gegriste boeketje dat staat te verleppen op de keukentafel. Bovendien is het een veel persoonlijker gebaar.

De keuze in bloemzaad is enorm groot. Ook weer veel groter dan bij de gemiddelde bloemist, supermarkt of bij het benzinestation. Zo kun je dus net dat stapje extra zetten. Zaai nu alvast de lievelingsbloemen van je wederhelft in, dan heb je over een paar weken een prachtig attente verrassing. Van petunia tot leeuwenbek en van goudsbloem tot asters: je vindt het in het online aanbod van allezadenkopen.nl

Verse kruiden

Vergeet tenslotte ook de keukenprins in jezelf niet tot bloei te laten komen. Want ook heel veel kruidensoorten kun je prima zelf kweken. Dat kan zowel in potten als in de volle grond en ze nemen maar weinig ruimte in. Steeds meer mensen kiezen zelfs voor een klein, verticaal kruidentuintje aan de keukenmuur: simpelweg een paar losse potjes aan haken boven het aanrecht. Dat is wel zo handig want zo zijn de kruiden tijdens het koken altijd binnen handbereik.

Basilicum, peper en bieslook mogen zeker niet ontbreken. Ook soorten als kamille, kervel en koriander zijn klassiekers in de keuken. En ook hier geldt weer, niets verslaat vers!

Enthousiast geworden? Dan word je er vast nóg enthousiaster van als je hoort dat online zaden bestellen ook nog eens erg snel kan. Bestel je vóór 12.00 uur? Dan kunnen je zaden al de volgende werkdag de grond in. Succes!

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks