Redenen waarom je een elektrische scooter moet kopen 0 1059

Elektrische voertuigen zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen. Dat geldt niet alleen voor auto’s, maar ook voor elektrische scooters. Dat komt onder andere doordat een elektrische scooter milieuvriendelijk is. Heb je nog meer redenen nodig waarom een elektrische scooter kopen slimmer is dan de aanschaf van een benzine scooter? In dit blogartikel krijg je zes redenen waarom de aanschaf van een elektrische scooter een slimme keus is.

#1 Beter voor het milieu

De elektrische scooter hoef je niet te voorzien van benzine om door de stad te kunnen tuffen. Zo voorkom je dat giftige stoffen, zoals stikstof en koolstofdioxide (CO2), in de lucht terecht komen. Deze gassen zorgen namelijk voor verzuring en op langere termijn voor opwarming van de aarde. Behalve dat ze slecht zijn voor het milieu, zijn de uitlaatgassen ook schadelijk voor jou en je medemens. Dus help jezelf en je omgeving een handje door een elektrische scooter te kopen. Je hoeft nu nooit meer langs het benzinestation. Vanaf nu laad je de scooter bij je thuis op via het stopcontact of aan een van de vele laadpunten bij jou in de buurt.

#2 Onderhoudskosten zijn verleden tijd

Benzine scooters moet je regelmatig langs een monteur brengen, omdat bijvoorbeeld het roetfilter moet worden gereinigd. Hoe ouder de scooter wordt, hoe meer hij slijt en hoe hoger de onderhoudskosten. Met een elektrische scooter heb je hier geen last van. Je bespaart niet alleen op benzine, maar ook op een regelmatig bezoek aan de garage.

#3 Geen dure verrassingen met elektrisch rijden

Tanken is niet meer nodig. Een bezoek aan de monteur is overbodig. Het enige wat je betaalt zijn de maandelijkse verzekeringskosten. Je kan dus al voor lange tijd vooruit budgetteren, omdat je precies weet hoeveel je scooter kost.

#4 Elektrische scooters zijn betrouwbaar

Het is altijd een bittere pil als je naar een belangrijke afspraak moet en je merkt dat je scooter niet start. Dat was soms het geval met een oude benzine scooter. Met een elektrische scooter is dit voorgoed verleden tijd. Een elektrische scooter start altijd, mits hij goed is opgeladen aan het lichtnet. Je hebt dus nooit meer zorgen dat je nu te laat komt voor je werk of andere dringende afspraken.

Elektrische scooters zijn betrouwbaar

#5 Veel (kilo)meters maken met een grote actieradius

Met een elektrische scooter hoef je je geen zorgen te maken dat je onderweg ergens stil komt te staan. Er zijn merken en types die een actieradius tot wel 100 kilometer hebben. Als je scooter goed is opgeladen, kun je er in Nederland heel ver mee komen. Een ander voordeel is dat je op de scooter soms nog meer ziet van de omgeving dan wanneer je met de auto gaat. Vooral in de zomer is het heerlijk onderweg genieten.

#6 Met een elektrische scooter kom je overal

Omdat je met elektrisch rijden geen uitstoot van milieuvervuilende gassen veroorzaakt, is het toegestaan om overal te rijden. Steeds meer steden verbieden de toegang van de ouderwetse benzine scooters. Amsterdam en Utrecht zijn de pioniers van dergelijke maatregelen. Het is ook fijn rijden in natuurgebieden. Naast energiezuinig is elektrisch rijden ook geruisloos. Je veroorzaakt geen overlast voor de dieren in de weilanden, sloten of bossen.

Waar kies jij voor?

Zoals je ziet zijn er meerdere redenen om te kiezen voor elektrisch rijden als je oude (benzine) scooter versleten is. Bekende merken die meegaan met de elektrische trend zijn Vespa en Niu. Behalve dat je lief bent voor je portemonnee en de natuur, kun je ook opnieuw kiezen voor je favoriete merk. Veel fijne kilometers gewenst!

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 89

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks