Redenen waarom je een elektrische scooter moet kopen 0 808

Elektrische voertuigen zijn de laatste jaren in populariteit toegenomen. Dat geldt niet alleen voor auto’s, maar ook voor elektrische scooters. Dat komt onder andere doordat een elektrische scooter milieuvriendelijk is. Heb je nog meer redenen nodig waarom een elektrische scooter kopen slimmer is dan de aanschaf van een benzine scooter? In dit blogartikel krijg je zes redenen waarom de aanschaf van een elektrische scooter een slimme keus is.

#1 Beter voor het milieu

De elektrische scooter hoef je niet te voorzien van benzine om door de stad te kunnen tuffen. Zo voorkom je dat giftige stoffen, zoals stikstof en koolstofdioxide (CO2), in de lucht terecht komen. Deze gassen zorgen namelijk voor verzuring en op langere termijn voor opwarming van de aarde. Behalve dat ze slecht zijn voor het milieu, zijn de uitlaatgassen ook schadelijk voor jou en je medemens. Dus help jezelf en je omgeving een handje door een elektrische scooter te kopen. Je hoeft nu nooit meer langs het benzinestation. Vanaf nu laad je de scooter bij je thuis op via het stopcontact of aan een van de vele laadpunten bij jou in de buurt.

#2 Onderhoudskosten zijn verleden tijd

Benzine scooters moet je regelmatig langs een monteur brengen, omdat bijvoorbeeld het roetfilter moet worden gereinigd. Hoe ouder de scooter wordt, hoe meer hij slijt en hoe hoger de onderhoudskosten. Met een elektrische scooter heb je hier geen last van. Je bespaart niet alleen op benzine, maar ook op een regelmatig bezoek aan de garage.

#3 Geen dure verrassingen met elektrisch rijden

Tanken is niet meer nodig. Een bezoek aan de monteur is overbodig. Het enige wat je betaalt zijn de maandelijkse verzekeringskosten. Je kan dus al voor lange tijd vooruit budgetteren, omdat je precies weet hoeveel je scooter kost.

#4 Elektrische scooters zijn betrouwbaar

Het is altijd een bittere pil als je naar een belangrijke afspraak moet en je merkt dat je scooter niet start. Dat was soms het geval met een oude benzine scooter. Met een elektrische scooter is dit voorgoed verleden tijd. Een elektrische scooter start altijd, mits hij goed is opgeladen aan het lichtnet. Je hebt dus nooit meer zorgen dat je nu te laat komt voor je werk of andere dringende afspraken.

Elektrische scooters zijn betrouwbaar

#5 Veel (kilo)meters maken met een grote actieradius

Met een elektrische scooter hoef je je geen zorgen te maken dat je onderweg ergens stil komt te staan. Er zijn merken en types die een actieradius tot wel 100 kilometer hebben. Als je scooter goed is opgeladen, kun je er in Nederland heel ver mee komen. Een ander voordeel is dat je op de scooter soms nog meer ziet van de omgeving dan wanneer je met de auto gaat. Vooral in de zomer is het heerlijk onderweg genieten.

#6 Met een elektrische scooter kom je overal

Omdat je met elektrisch rijden geen uitstoot van milieuvervuilende gassen veroorzaakt, is het toegestaan om overal te rijden. Steeds meer steden verbieden de toegang van de ouderwetse benzine scooters. Amsterdam en Utrecht zijn de pioniers van dergelijke maatregelen. Het is ook fijn rijden in natuurgebieden. Naast energiezuinig is elektrisch rijden ook geruisloos. Je veroorzaakt geen overlast voor de dieren in de weilanden, sloten of bossen.

Waar kies jij voor?

Zoals je ziet zijn er meerdere redenen om te kiezen voor elektrisch rijden als je oude (benzine) scooter versleten is. Bekende merken die meegaan met de elektrische trend zijn Vespa en Niu. Behalve dat je lief bent voor je portemonnee en de natuur, kun je ook opnieuw kiezen voor je favoriete merk. Veel fijne kilometers gewenst!

 

 

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste koffie voor mannen 0 154

De lekkerste koffie voor mannen

Ontzettend veel mensen drinken dagelijks koffie en dit is niet voor niets het geval. Koffie is erg lekker en je krijgt er ook nog eens extra energie van. Sterker nog, veel mensen die iedere ochtend een bakje koffie drinken kunnen de dag niet meer zonder beginnen. Ben jij ook zo’n koffieliefhebber en vraag jij je af hoe je de lekkerste koffie kunt zetten? Dan is het zeker een goed idee om dit artikel door te nemen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven. Zo gaan we het onder andere hebben over verschillende bonen, maar ook over koffiemachine reinigingstabletten

Zorg voor een goed apparaat

Wil jij er als man zijnde alles aan doen om de lekkerste koffie te zetten? Dan is het absoluut aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende koffiezetapparaten die er in de huidige markt te vinden zijn. Bepaal bijvoorbeeld goed of je bonen, pads of cups het lekkerste vindt. Hier zijn verschillende apparaten voor, koop pas zo’n apparaat als je de verschillende soorten koffie getest hebt. Je moet er toch niet aan denken dat je een apparaat voor bonen koopt en je er vervolgens achter komt dat je koffie uit pads lekkerder vindt? Verder is het ook belangrijk om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Lees je in en ga op zoek naar reviews. Zo kom je er al snel achter welke apparaten goed zijn en welke niet.

De juiste bonen

Niet alleen het koffiezetapparaat is belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de koffie die in het apparaat gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een apparaat voor bonen, dan zal je ook moeten bepalen welke bonen het lekkerste zijn. Test verschillende varianten en bepaal vervolgens welke bonen je het lekkerste vindt. Hou jij bijvoorbeeld van koffiebonen met een chocoladesmaak of ben jij iemand die het liefste klassieke koffie drinkt? Feit is in ieder geval dat er tal van mogelijkheden zijn waar jij gebruik van zou kunnen maken.

Ook het onderhoud is zeer belangrijk

Naast al het bovenstaande is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je koffiezetapparaat goed onderhoud. Kies er daarom voor om koffiemachine reinigingstabletten te kopen. Sterker nog, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je apparaat in goede staat blijft verkeren is dit noodzakelijk. Mocht jij op zoek zijn naar goede koffiemachine reinigingstabletten, dan zijn er op het internet tal van mogelijkheden. Ga op zoek naar de tabletten die geschikt zijn voor jouw apparaat en zorg ervoor dat je een goede aankoop doet! Mocht je het belangrijk vinden om advies te krijgen over de tabletten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. De expert in de winkel kan jou dan perfect verder helpen!

Tijd om te genieten!

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke kop koffie. Drink jij koffie met melk en/of suiker? Vergeet dan niet om dit aan te schaffen. Het zou zonde zijn als je dit vergeet. 

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022? 0 158

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022

De zomer komt er (gelukkig) weer aan. De dagen duren lang en het blijft buiten nog lang goed te vertoeven. Dan wil je natuurlijk wel dat je (achter)tuin ready is om volop van te genieten. Schaduw van bomen kan deze pret alleen wel bederven. Het verwijderen van bomen is een perfect klusje voor een hovenier. Nu wil je misschien wel weten hoe het proces in elkaar zit, welke tools er gebruikt gaan worden en de nazorg die je kunt verwachten.

Stap 1: Bedenk welke boom écht weg moet

Een boom in de tuin heeft absoluut voordelen. In de zomer kan een boom in de tuin voor een aangenamer klimaat zorgen en beschutting tegen de warmte. Bedenk eerst voor jezelf of die mooie boom wel écht weg moet. Bomen die dicht bij je woning staan zorgen ervoor dat het binnen minder snel warm wordt en zo hoeft de airco minder hard te draaien. Staat de boom wat verder weg, of juist in de weg? Dan heeft het meer zin om die weg te halen. Laat bij twijfel jezelf adviseren door de hovenier in kwestie over de verschillende opties.

Stap 2: Zorg dat het werkgebied goed te bereiken is

In elke achtertuin staat wel iets. Een tuinmeubel, struiken of speelgoed van de kinderen. Niet zo handig als die in de weg staan. Maak de hovenier het zo makkelijk mogelijk. Hovenieren werken vaak met wat grotere machines, vaak hebben ze alle tools zelf in huis.

Toch komt het voor bij beginnende ondernemers dat ze de klant vragen om bijvoorbeeld een verreiker te huren. Dit is een machine wat gebruikt wordt gebruikt om zware dingen te tillen. Eigenlijk net als een hijskraan, alleen is een verreiker een stuk wendbaarder. Ideaal om in te zetten in een achtertuin.

Stap 3: Alles netjes afwerken

Met het verwijderen van de boom ben je er nog niet. Wil je die ruimte gebruiken om iets neer te zetten met een fundering of bestrating? Dan is het wellicht goed om een stobbenfrees te huren. Net als de verreiker is de stobbenfrees, of stronkenfrees voor onze zuiderlingen, is een machine perfect voor het gebruik in de tuin. De stobbenfrees is ontwikkeld om de overgebleven stronk te verwijderen uit de grond. Het zelf bedienen is een optie, maar als je de mogelijkheid hebt om het de hovenier te laten doen raden we dit wel aan. Het is een gevaarlijke machine die enige kennis nodig heeft om veilig te bedienen. Ook gehoor en gezichtsbescherming is geen overbodige luxe.

Stap 4: De finishing touches

De boom en stronk zijn verwijderd. Nu heb je alle ruimte (of je vriend/in) om het een heerlijk zomerstekje van te maken. Goede verlichting kan al de juiste sfeer creëren. Zeker in de avonden als de zon weg is, is dit een aanrader. Een leuk kussentje hier en een bloemetje daar en je bent er weer helemaal klaar voor.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks