Met deze producten gaat je auto lekker lang mee 0 1058

Met deze producten gaat je auto lekker lang mee

Of je nu in een spiksplinternieuwe bolide rondrijdt, of in een iets minder nieuwe, je wil natuurlijk dat jouw auto lekker lang mee gaat. Het liefst zonder al te veel kosten, onderhoud en schade. Gelukkig zijn er wel wat trucjes om je auto een beetje op weg te helpen.

Vochtvreter

Als je auto al een paar jaartjes oud is, zul je zien dat je steeds vaker last krijgt van condens in de auto. Ook als je er op een of andere manier vocht in je (nieuwe) auto is gekomen, bijvoorbeeld door een lekkend flesje of doordat er geknoeid is, kun je  hier last van krijgen. Condens aan de binnenkant wijst op teveel vocht ín je auto en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Merk je dat je hier last van krijgt, leg dan zo snel mogelijk een vochtvreter in de auto. Of beter nog, leg deze vanaf het moment dat je de auto hebt in de auto, voorkomen is altijd nog beter. Er zijn speciale luchtontvochtigers voor in de auto, er zijn zelfs herbruikbare varianten die na een rondje in de magnetron weer hun ding doen.

Dashcam

Een dashcam heeft eigenlijk twee doelen. Als eerste heb je hiermee bewijs mocht er wel een ongeluk gebeuren, met jouw auto of bijvoorbeeld voor je op de weg. Maar het heeft ook een preventieve werking. Je hoort namelijk steeds vaker dat men probeert door te rijden na een ongeluk(je). Heel vervelend als het niet jouw schuld is maar jij wel met de brokken achterblijft. Als je dashcam duidelijk zichtbaar is, zul je zien dat mensen om je heen op de weg beter opletten én dat, mocht er iets gebeuren, ze er minder snel vandoor gaan. Ze staan tenslotte, met kenteken en al, op de camera dus zijn door de politie makkelijk te achterhalen.

Benieuwd welke dashcams goed zijn? De beste uit de test is o.a. de Mio MiVue 785. Naast het vastleggen van beelden in HD kwaliteit detecteert dit slimme apparaatje ook flitspalen en dat is zeker handig!

Dashcam auto

Hotwax

Het oog wil ook wat. Was je auto dus regelmatig. Behalve dat dit er netjes uitziet, heeft het ook een nuttige kant: een deel van de carrosserie van auto’s bestaat meestal nog uit staal en dit is gevoelig voor roest. Door de auto regelmatig te wassen, verwijder je vuiligheid dat roest kan veroorzaken. Zeker in de winter, als er pekel gestrooid wordt, is dit belangrijk. Maar wassen alleen is niet voldoende. Om te zorgen dat vuiligheid minder makkelijk op de lak blijft plakken, kun je je bolide het best af en toe in de wax zetten. Dit kan bij een wasstraat, maar je kunt dit ook zelf doen, eventueel met behulp van een polijstmachine. De wax legt een laagje op de lak waardoor vuiligheid zoals pekel en vogelpoep niet zo makkelijk in kan vreten.

Onderhoud is altijd nodig

Hoe goed je ook voor je auto zorgt, het blijft altijd noodzakelijk om hem toch regelmatig van onderhoud te laten voorzien. Dat is nog steeds de beste methode om je auto en zo lang mogelijk leven te geven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 89

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks