Met deze producten gaat je auto lekker lang mee 0 734

Met deze producten gaat je auto lekker lang mee

Of je nu in een spiksplinternieuwe bolide rondrijdt, of in een iets minder nieuwe, je wil natuurlijk dat jouw auto lekker lang mee gaat. Het liefst zonder al te veel kosten, onderhoud en schade. Gelukkig zijn er wel wat trucjes om je auto een beetje op weg te helpen.

Vochtvreter

Als je auto al een paar jaartjes oud is, zul je zien dat je steeds vaker last krijgt van condens in de auto. Ook als je er op een of andere manier vocht in je (nieuwe) auto is gekomen, bijvoorbeeld door een lekkend flesje of doordat er geknoeid is, kun je  hier last van krijgen. Condens aan de binnenkant wijst op teveel vocht ín je auto en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Merk je dat je hier last van krijgt, leg dan zo snel mogelijk een vochtvreter in de auto. Of beter nog, leg deze vanaf het moment dat je de auto hebt in de auto, voorkomen is altijd nog beter. Er zijn speciale luchtontvochtigers voor in de auto, er zijn zelfs herbruikbare varianten die na een rondje in de magnetron weer hun ding doen.

Dashcam

Een dashcam heeft eigenlijk twee doelen. Als eerste heb je hiermee bewijs mocht er wel een ongeluk gebeuren, met jouw auto of bijvoorbeeld voor je op de weg. Maar het heeft ook een preventieve werking. Je hoort namelijk steeds vaker dat men probeert door te rijden na een ongeluk(je). Heel vervelend als het niet jouw schuld is maar jij wel met de brokken achterblijft. Als je dashcam duidelijk zichtbaar is, zul je zien dat mensen om je heen op de weg beter opletten én dat, mocht er iets gebeuren, ze er minder snel vandoor gaan. Ze staan tenslotte, met kenteken en al, op de camera dus zijn door de politie makkelijk te achterhalen.

Benieuwd welke dashcams goed zijn? De beste uit de test is o.a. de Mio MiVue 785. Naast het vastleggen van beelden in HD kwaliteit detecteert dit slimme apparaatje ook flitspalen en dat is zeker handig!

Dashcam auto

Hotwax

Het oog wil ook wat. Was je auto dus regelmatig. Behalve dat dit er netjes uitziet, heeft het ook een nuttige kant: een deel van de carrosserie van auto’s bestaat meestal nog uit staal en dit is gevoelig voor roest. Door de auto regelmatig te wassen, verwijder je vuiligheid dat roest kan veroorzaken. Zeker in de winter, als er pekel gestrooid wordt, is dit belangrijk. Maar wassen alleen is niet voldoende. Om te zorgen dat vuiligheid minder makkelijk op de lak blijft plakken, kun je je bolide het best af en toe in de wax zetten. Dit kan bij een wasstraat, maar je kunt dit ook zelf doen, eventueel met behulp van een polijstmachine. De wax legt een laagje op de lak waardoor vuiligheid zoals pekel en vogelpoep niet zo makkelijk in kan vreten.

Onderhoud is altijd nodig

Hoe goed je ook voor je auto zorgt, het blijft altijd noodzakelijk om hem toch regelmatig van onderhoud te laten voorzien. Dat is nog steeds de beste methode om je auto en zo lang mogelijk leven te geven.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste koffie voor mannen 0 154

De lekkerste koffie voor mannen

Ontzettend veel mensen drinken dagelijks koffie en dit is niet voor niets het geval. Koffie is erg lekker en je krijgt er ook nog eens extra energie van. Sterker nog, veel mensen die iedere ochtend een bakje koffie drinken kunnen de dag niet meer zonder beginnen. Ben jij ook zo’n koffieliefhebber en vraag jij je af hoe je de lekkerste koffie kunt zetten? Dan is het zeker een goed idee om dit artikel door te nemen. Wij gaan je namelijk een aantal handige tips geven. Zo gaan we het onder andere hebben over verschillende bonen, maar ook over koffiemachine reinigingstabletten

Zorg voor een goed apparaat

Wil jij er als man zijnde alles aan doen om de lekkerste koffie te zetten? Dan is het absoluut aan te raden om je goed te verdiepen in de verschillende koffiezetapparaten die er in de huidige markt te vinden zijn. Bepaal bijvoorbeeld goed of je bonen, pads of cups het lekkerste vindt. Hier zijn verschillende apparaten voor, koop pas zo’n apparaat als je de verschillende soorten koffie getest hebt. Je moet er toch niet aan denken dat je een apparaat voor bonen koopt en je er vervolgens achter komt dat je koffie uit pads lekkerder vindt? Verder is het ook belangrijk om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Lees je in en ga op zoek naar reviews. Zo kom je er al snel achter welke apparaten goed zijn en welke niet.

De juiste bonen

Niet alleen het koffiezetapparaat is belangrijk. Dit geldt natuurlijk ook voor de koffie die in het apparaat gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een apparaat voor bonen, dan zal je ook moeten bepalen welke bonen het lekkerste zijn. Test verschillende varianten en bepaal vervolgens welke bonen je het lekkerste vindt. Hou jij bijvoorbeeld van koffiebonen met een chocoladesmaak of ben jij iemand die het liefste klassieke koffie drinkt? Feit is in ieder geval dat er tal van mogelijkheden zijn waar jij gebruik van zou kunnen maken.

Ook het onderhoud is zeer belangrijk

Naast al het bovenstaande is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat je je koffiezetapparaat goed onderhoud. Kies er daarom voor om koffiemachine reinigingstabletten te kopen. Sterker nog, wanneer je ervoor wilt zorgen dat je apparaat in goede staat blijft verkeren is dit noodzakelijk. Mocht jij op zoek zijn naar goede koffiemachine reinigingstabletten, dan zijn er op het internet tal van mogelijkheden. Ga op zoek naar de tabletten die geschikt zijn voor jouw apparaat en zorg ervoor dat je een goede aankoop doet! Mocht je het belangrijk vinden om advies te krijgen over de tabletten, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om een bezoek te brengen aan een fysieke winkel. De expert in de winkel kan jou dan perfect verder helpen!

Tijd om te genieten!

Heb jij alle bovenstaande stappen doorlopen? Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke kop koffie. Drink jij koffie met melk en/of suiker? Vergeet dan niet om dit aan te schaffen. Het zou zonde zijn als je dit vergeet. 

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022? 0 158

Hoe maak je je tuin klaar voor zomer 2022

De zomer komt er (gelukkig) weer aan. De dagen duren lang en het blijft buiten nog lang goed te vertoeven. Dan wil je natuurlijk wel dat je (achter)tuin ready is om volop van te genieten. Schaduw van bomen kan deze pret alleen wel bederven. Het verwijderen van bomen is een perfect klusje voor een hovenier. Nu wil je misschien wel weten hoe het proces in elkaar zit, welke tools er gebruikt gaan worden en de nazorg die je kunt verwachten.

Stap 1: Bedenk welke boom écht weg moet

Een boom in de tuin heeft absoluut voordelen. In de zomer kan een boom in de tuin voor een aangenamer klimaat zorgen en beschutting tegen de warmte. Bedenk eerst voor jezelf of die mooie boom wel écht weg moet. Bomen die dicht bij je woning staan zorgen ervoor dat het binnen minder snel warm wordt en zo hoeft de airco minder hard te draaien. Staat de boom wat verder weg, of juist in de weg? Dan heeft het meer zin om die weg te halen. Laat bij twijfel jezelf adviseren door de hovenier in kwestie over de verschillende opties.

Stap 2: Zorg dat het werkgebied goed te bereiken is

In elke achtertuin staat wel iets. Een tuinmeubel, struiken of speelgoed van de kinderen. Niet zo handig als die in de weg staan. Maak de hovenier het zo makkelijk mogelijk. Hovenieren werken vaak met wat grotere machines, vaak hebben ze alle tools zelf in huis.

Toch komt het voor bij beginnende ondernemers dat ze de klant vragen om bijvoorbeeld een verreiker te huren. Dit is een machine wat gebruikt wordt gebruikt om zware dingen te tillen. Eigenlijk net als een hijskraan, alleen is een verreiker een stuk wendbaarder. Ideaal om in te zetten in een achtertuin.

Stap 3: Alles netjes afwerken

Met het verwijderen van de boom ben je er nog niet. Wil je die ruimte gebruiken om iets neer te zetten met een fundering of bestrating? Dan is het wellicht goed om een stobbenfrees te huren. Net als de verreiker is de stobbenfrees, of stronkenfrees voor onze zuiderlingen, is een machine perfect voor het gebruik in de tuin. De stobbenfrees is ontwikkeld om de overgebleven stronk te verwijderen uit de grond. Het zelf bedienen is een optie, maar als je de mogelijkheid hebt om het de hovenier te laten doen raden we dit wel aan. Het is een gevaarlijke machine die enige kennis nodig heeft om veilig te bedienen. Ook gehoor en gezichtsbescherming is geen overbodige luxe.

Stap 4: De finishing touches

De boom en stronk zijn verwijderd. Nu heb je alle ruimte (of je vriend/in) om het een heerlijk zomerstekje van te maken. Goede verlichting kan al de juiste sfeer creëren. Zeker in de avonden als de zon weg is, is dit een aanrader. Een leuk kussentje hier en een bloemetje daar en je bent er weer helemaal klaar voor.

 

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks