Nieuw horloge kopen of repareren? Wij kiezen voor het laatste 0 591

Vintage horloges-

Een horloge is vaak geen goedkoop sieraad. Een knap horloge kost al snel een paar honderd euro, en kan oplopen tot enkele duizenden euro’s. Maar goed, als je ervan geniet dan is hij dat waard! Maar dan komt het moment… Je wilt dat ene klusje in huis doen waar je vrouw al lang om vraagt. Je bent druk, dus doet het even snel tussendoor. Je wilde je horloge nog afdoen, maar was te gehaast. En dan: een tik, een klap, een knal. Je horloge is stuk! Het glas is beschadigd en het uurwerk lijkt niet soepel meer te lopen. Wat doe je?

De wegwerp maatschappij

Als ik bovenstaande vraag aan mijn opa had gesteld, dan was het antwoord eenvoudig geweest: repareren! Helaas denkt de huidige generatie daar vaak anders over. Er wordt wel gezegd dat we in een wegwerp maatschappij leven. De meeste spullen worden goedkoop geproduceerd en zijn ontworpen om snel uit elkaar te vallen. Het is immers goedkoper om een nieuwe te kopen dan om je huidige product te repareren. Daarnaast kunnen fabrikanten zo meer aan je verdienen. Allemaal leuk en aardig, maar deze trend heeft een keerzijde. Het produceren van producten om ze een jaar later weer de prullenbak in te gooien is ontzettend belastend voor het milieu. Alles behalve duurzaam. Gelukkig lijken steeds meer jonge mensen zich hiervan bewust te zijn. Dus: laten we onze spullen weer maken als ze stuk zijn!

Wegen de kosten op tegen de baten?

Mooi idee natuurlijk om spullen die kapot zijn weer te repareren, maar is dat met een horloge wel rendabel? Wij denken van wel. De waarde van een horloge is natuurlijk op twee manieren uit te drukken: in geld en in emotie. Zoals we in de inleiding al beschreven kost een horloge al snel een paar honderd euro. Een eenvoudige reparatie kost soms maar een paar tientjes. Dat is dus stukken voordeliger dan een nieuwe aanschaffen. Daarnaast is er natuurlijk nog de emotionele waarde. Misschien heb je jouw horloge wel gekregen voor je verjaardag, of geërfd van je grootvader. De waarde die dit aan jouw horloge geeft is doorgaans niet in geld uit te drukken. Een eenvoudige reparatie kan dan dus zeer de moeite waard zijn.

Een horloge reparatie, is dat niet veel gedoe?

Bij veel mensen staat het repareren van een horloge voor gedoe. Je moet naar de juwelier, die moet je horloge opsturen, je bent hem weken kwijt en moet nog maar afwachten wat het kost. Dan is een nieuw exemplaar bestellen misschien wel makkelijker. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven. Kijk voor een horloge reparatie bijvoorbeeld eens naar The Watch Lab. In feite is dit een traditioneel horloge reparatie atelier waar gecertificeerde horlogemakers vakkundig reparaties uitvoeren. Ze doen echter één ding anders: ze zijn online georiënteerd. Je meldt je reparatie eenvoudig online aan en krijgt direct een vrijblijvende prijsopgave. Handig toch? Je horloge niet repareren omdat het veel gedoe is, is tegenwoordig dus geen excuus meer. Het is eenvoudig en veilig vanaf de bank te regelen. Conclusie: geef jouw horloge het tweede leven dat het verdient!

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips 0 89

Ga je een echte mannen hobbykamer inrichten? 4 tips

We hebben steeds meer de behoefte aan een ruimte in huis om lekker even op jezelf te zijn zonder gestoord te worden door vrouwlief of de kinderen. In ons drukke leven jongleren we werk en thuis en lopen we over van verplichtingen. En in al die drukte vergeet je gewoonweg om tijd voor jezelf vrij te maken. 

Iedereen heeft baat bij een plek waar je tot rust kunt komen en omringd wordt door de dingen die je leuk vindt. Echt jouw plek.

Nu kun je voor een echte “mancave” gaan compleet met bierbrouwerij of een complete game room met speciale gamestoelen en een gigantische flatscreen tv, maar je kunt ook voor een echte hobbyruimte gaan waar je lekker ongestoord kunt klussen. 

Wil je ook een kamer voor jezelf inrichten, een echte hobbykamer voor mannen? Met deze vier eenvoudige stappen tover je een doorsnee kamer om tot jouw eigen plek.

1. Waar ga je jouw hobbykamer voor gebruiken?

Elk goed project begint met een goed plan, en dat geldt dus ook voor jouw hobbykamer. Bedenk wat voor hobbykamer je het liefste zou willen hebben, wat je er gaat doen en met welke spullen je jezelf wilt omringen. Wil je bijvoorbeeld een echte mancave en hou je van bier dan wil je misschien een bar inbouwen met een tap, een echte brouwketel neerzetten om je eigen bier te maken en een speciale koelkast om je bier te lageren en op temperatuur te houden. Maak een lijst met de dingen die je graag in je hobbykamer zou willen hebben en teken een plattegrond om te zien of het allemaal past voordat je naar de winkel rent.

2. Inrichten van je hobbykamer met bergruimte

Ga je voor een echte hobbykamer waar je dingen gaat maken, dan heb je meestal veel bergruimte nodig. Hou je bijvoorbeeld van modelbouw, dan heb je al snel dozen vol met modelbouwprojecten, verf, penselen, een airbrush en allerlei klein gereedschap. Om te zorgen dat al deze spullen niet overal gaan rondslingeren en je werkplek prettig en overzichtelijk te houden is het handig om voor veel opbergruimte te zorgen. Hou in je plan daarom al rekening met kasten, en dozen of kisten waar je kleinere onderdelen in kwijt kunt. Met genoeg kleinere containers die je weer kunt stapelen kun je ook in een hele kleine hobbyruimte toch veel spullen kwijt. 

3. Zorg voor passende verlichting in je hobbykamer

Bij een hobbykamer hoort goede verlichting. Als je aan het hobbyen bent moet je goed kunnen zien wat je aan het doen bent. Hang bijvoorbeeld LED tl verlichting op boven je werktafel en koop een goede bureaulamp of spotjes om gericht je werkstuk te kunnen belichten. Ga je voor een mancave of een gameroom dan zoek je het misschien meer in passende sfeerverlichting. 

4. Haal het maximale uit een kleine hobbykamer

Heb je maar een kleine ruimte die je kunt inrichten als hobbykamer, probeer dan de ruimte optimaal te benutten. Kijk of je wat opbergruimte betreft de hoogte in kunt. Hang bijvoorbeeld bakken aan de muur met een handig kliksysteem voor klein gereedschap of materiaal, en kijk of je de werktafel opklapbaar kunt maken zodat je meer ruimte kunt creëren als je dat nodig hebt.

 

 

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten 0 120

Zo kun jij jouw bedrijf nog meer en beter promoten

Anno 2023 is het belangrijk om je als bedrijf te kunnen onderscheiden. Aangezien er in veel sectoren veel bedrijven werkzaam zijn, is het lastig om jouw bedrijf meer te laten zien aan de buitenwereld op een dusdanige manier dat jouw netwerk, klantenkring en naamsbekendheid vergroot wordt. Toch is dit ontzettend belangrijk voor het succes van jouw bedrijf. Daarom komen er in deze blog een aantal tips naar voren om jouw bedrijf nog meer te promoten!

Kies voor het delen van persoonlijke verhalen

Veel consumenten zijn benieuwd naar de mensen achter een bedrijf. Wanneer er weinig te vinden is over de medewerkers en de achtergrond, is het lastig om in te kunnen schatten wat voor soort bedrijf het is, wat voor cultuur er heerst en of het bij deze klant wel of niet past. Daarnaast toont het ook een stukje menselijkheid. Iets wat sommige consumenten nogal missen bij grootschalige bedrijven. Hierdoor kun jij als bedrijf juist in onderscheiden. Naast het publiceren van deze informatie op de eigen website kun je ook kiezen voor social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram en Facebook. Kies vooral ook voor een kanaal dat past bij jouw doelgroep.

Wees fysiek aanwezig

Door fysiek op evenementen aanwezig te zijn, laat je als personen binnen bedrijf een indruk achter. Dit kan door evenementen die over het vakgebied en binnen de sector bij te wonen maar dit kan ook bij andere evenementen. Dit geldt bijvoorbeeld voor bijeenkomsten over de invulling of toekomst van de locatie waar jouw bedrijf zich bevindt of vrijwilligerswerk projecten. Juist door hier jouw gezicht – als onderdeel van het bedrijf zijnde – te laten zien, draag je bij aan een goed imago. Een stuk aanwezigheid, het tonen van initiatief en gesprekken aangaan is bevorderlijk voor het opbouwen van jouw netwerk.

Fysieke producten

Naast aanwezigheid en het delen van persoonlijke verhalen, doen fysieke producten het vaak ook heel goed. Kies ervoor om het logo van jouw bedrijf te laten zien op stickers, tasjes posters, pennen maar ook bijvoorbeeld door waterflessen te bedrukken. Dit kan ingezet worden tijdens promotie events, beurzen maar ook voor (nieuwe) werknemers. Juist omdat een waterfles een alledaags en veelgebruikt object is, zal deze vaak en op veel plekken te zien zijn. Dit vergroot alleen maar jouw naamsbekendheid!

Werk samen met externen

Een andere manier om jouw bedrijf in de spotlights te zetten, kan door samenwerkingen aan te gaan met andere bedrijven of personen. Denk bijvoorbeeld aan bloggers of een marketingbureau. Wanneer zij jouw naam en/of logo op de eigen kanalen plaatsen, is dit dus ook zichtbaar voor hun klanten. Hiermee vergroot jij jouw bereik als bedrijf zijnde door externen. Dit kan ook door referenties in de vorm van social media posts.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks