Zo vind je in enkele stappen het ideale toilet voor thuis 0 599

ideale toilet

Een nieuwe toiletpot kopen klinkt vaak gemakkelijker dan het in werkelijkheid is. Wanneer mensen voor het eerst op zoek gaan naar een toilet, komen ze er al snel achter dat het aanbod groter is dan verwacht. Zo groot zelfs, dat het haast een beetje overweldigend kan voelen. Daarom is het niet vreemd dat je tijdens je zoektocht met vragen zit. Want voor welke toiletpot kun je nu het beste kiezen?

Bij de zoektocht naar het juiste toilet is het allereerst belangrijk om de selectie een stuk kleiner te maken aan de hand van de eigen persoonlijke voorkeuren. Hierdoor wordt het aanbod al direct een stuk overzichtelijker en is het eenvoudiger om de juiste keuze te maken. Hoe je dit doet, leggen wij in dit artikel aan de hand van enkele simpele stappen uit.

De verschillende soorten toiletpotten

Er zijn heel wat verschillende soorten toiletpotten verkrijgbaar. Gelukkig maar. Want dit betekent ook dat het voor iedereen mogelijk is om het perfecte toiletpot uit te kiezen. Over het algemeen kunnen we alle toiletpotten onderverdelen in de volgende 3 categorieën:

  1. Staande toiletten

Dit was vroeger de meest populaire toiletpot. Je zag ze in werkelijk iedere woning. Inmiddels wordt deze toiletpot iets minder vaak gebruikt, maar dat neemt niet weg dat hij nog steeds geliefd is. Het grootste voordeel van een staand toilet is dat dit een relatief voordelige optie is. Aan de andere kant vraagt het nog wel om een afzonderlijk reservoir en oogt het toilet minder modern dan bijvoorbeeld een wandcloset.

  1. Duobloktoiletten 

Duobloktoiletten zijn net als staande toiletten een goedkoop alternatief voor de wandcloset. Het grootste voordeel van deze toiletten ten op zichte van staande toiletten is dat ze al over een ingebouwd reservoir beschikken. Hierdoor beschik je over een alles-in-één toiletpot. Je bent direct klaar!

Duobloktoiletten

  1. Wandclosets

Wandclosets zijn tegenwoordig ontzettend geliefd en worden in heel veel woningen gebruikt. Het grootste voordeel van het wandcloset is dat deze de badkamer of de toiletruimte een stijlvolle en moderne look geeft. Houd er wel rekening mee dat je wel nog een inbouwreservoir moet plaatsen.

Diepte van het toilet: waar kies je voor?

Naast het type toiletpot is het ook nog belangrijk om over de diepte na te denken. De meeste mensen zullen voor een standaard maat kiezen, maar in sommige gevallen is het ook verstandig om over andere maten na te denken. Bijvoorbeeld in het geval van mensen die slecht te been of invalide zijn. Zij hebben vaak baat bij een verlengd toilet. En in sommige gevallen kun je juist weer beter voor een compact model kiezen. Bijvoorbeeld om ruimte te besparen in de badkamer of toiletruimte.

Bedenk wel goed dat je voor een aangepast toilet ook een aparte toiletbril moet aanschaffen. Hiervoor kun je uiteraard geen universele toiletbril gebruiken.

Diepspoel- of vlakspoeltoilet?

Wanneer je kiest voor een nieuwe toiletpot, zal je ook voor de keuze tussen een diepspoel- of vlakspoel komen te staan. Het grootste verschil tussen deze twee is dat alles bij een vlakspoeltoilet eerst opgevangen wordt, alvorens je dit kunt doorspoelen. Bij een diepspoel komt het terecht in het water terecht. Beide soorten hebben zowel voor- en nadelen. Het is dus met name belangrijk welke voordelen (en nadelen!) voor jou het zwaarst wegen.

Aan de hand van bovenstaande stappen vind je eenvoudig het toiletpot wat bij jou past. Kom je er niet uit? Vraag dan om advies bij een speciaalzaak. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Drugs op festivals blijven een groot probleem 0 226

Drugs op festivals blijven een groot probleem

We zitten weer volop in het festivalseizoen. Heerlijk nu na twee jaar weer alles kan en mag. Voor met name jongeren een prachtige tijd waar ze te lang niet van konden genieten. Helaas heeft dit ook weer voor een groei in het aantal druggerelateerde slachtoffers gezorgd. Ook de hoeveelheid mensen met een drugsverslaving neemt weer toe.

Drugs op festivals is al jaren een groot probleem. Hoewel het illegaal is, is er maar weinig toezicht op te houden. Ook zijn er veel schimmige partijen beschikbaar op festivals. Mensen die verkeerde drugs verkopen. Het komt geregeld voor dat jongeren in het ziekenhuis belanden door de drugs die zij hebben genomen. Om over de gevolgen op de lange termijn nog maar te zwijgen. Deskundigen buigen al jaren hun hoofd over dit probleem. Want hoe los je iets op wat zo diepgeworteld is in de festivalcultuur?

Schreeuw om landelijke richtlijnen

Hoewel we allemaal weten dat de drugs op festivals illegaal te noemen is, zijn er eigenlijk maar weinig landelijke richtlijnen waar festivals aan moeten voldoen. Er zijn geen standaard preventieve maatregelen die uitgevoerd moeten worden om een vergunning te krijgen. Volgens experts zou dit echter wel eens de oplossing kunnen zijn.

Als preventiemedewerkers samen met de organisatoren in overleg gaan en standaard bij ieder festival maatregelen doorvoeren, dan kan dit verschil maken. Zo pik je de verkopers van drugs er al snel uit en pak je ook die mensen eruit die ‘gewoon’ drugs op zak hebben. Op die manier maak je een festivalbezoek veiliger en zorg je er voor dat er minder gelegenheidsuitjes zijn waarbij drugs vaak wordt genomen.

Op de lange termijn kan dit zelfs schelen in de hoeveelheid mensen die zich jaarlijks aanmelden in een afkickkliniek. Afkicken drugs: het is ongelooflijk lastig. Vaak is hier professionele hulp bij. Veel mensen geloven dat ze het bij die ‘ene keer’ kunnen houden op een festival. De grootste verslavingen beginnen echter vaak op zulke plekken. Als je deze bron aan kunt pakken, zou dat al veel verslavingen kunnen voorkomen en festivals opnieuw een veiligere plek kunnen maken.

Jongeren mogen geen strafblad krijgen bij drugsbezit

Al jaren beschikken we over een ogenschijnlijke tegenstrijdige strafregel. Hierbij is het verboden om drugs te verkopen, maar mag je wel onder invloed zijn. Toch is dit een regel die, volgens preventie-experts, niet aangepast hoeft te worden. Het is juist voor jongeren van belang dat zij met eventuele problemen kunnen komen.

Bedenk maar eens wat er gebeurt als een jongere onder invloed van drugs totaal niet lekker wordt. Deze jongere verkeert dan in een groot gezondheidsgevaar. Als er echter een strafblad staat op het onder invloed zijn van drugs, dan kan dit genoeg reden zijn voor deze jongere om zich niet bij de dokter, het ziekenhuis of simpelweg de EHBO-post van het festival te melden. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Daarom is het belangrijk dat iedereen onder invloed van drugs ergens terecht kan. Zo kan er vroegtijdig worden ingegrepen en voorkom je gezondheidsproblemen op de lange termijn.  

Het voorkomen van conflicten rondom re-integratie 0 206

Het voorkomen van conflicten rondom re-integratie

Je krijgt vroeg of laat te maken met (ziekte)verzuim onder personeelsleden als je ondernemer bent of aan het hoofd staat van een organisatie. De meesten van hen gaan binnen enkele weken weer aan het werk, maar helaas komt het ook vaak voor dat een zieke werknemer langer uit de roulatie blijft. Je bent in dat geval verplicht om samen met de werknemer in kwestie te zorgen voor een effectief re-integratietraject. Er zijn twee manieren om de medewerker te laten terugkeren op de werkvloer: eerste spoor re-integratie en tweede spoor re-integratie. Bij eerste spoor re-integratie gaat de werknemer bij de huidige werkgever aan de slag en krijgt die eventueel een aangepaste of een nieuwe functie. In het geval van re-integratie tweede spoor wordt de medewerker begeleid bij het zoeken van passend werk bij een andere werkgever.

Ben jij ook werkgever en heb je vragen over re-integratie? Vraag jij je bijvoorbeeld af of je de juiste stappen zet? De experts van een re-integratiebureau in Rotterdam of een andere plaats kunnen je bijstaan in re-integratietrajecten bij arbeidsongeschiktheid en het voeren van bezwaar en beroep bij arbeidsongeschiktheid. Ook hebben zij een antwoord op al je vraagstukken als je eigenrisicodrager voor de Ziektewet bent.

Voorkom juridische geschillen

Soms ontstaan er rondom re-integratietrajecten conflicten, waaronder onenigheid over de exacte betekenis van de term passende werkzaamheden. Ook verdeeldheid in het kader van re-integratie is aan de orde van de dag, bijvoorbeeld over het aantal re-integratie-uren. In bepaalde situaties zijn er meningsverschillen over het functioneren. Verder komt het geregeld voor dat werkgevers er een dubbele agenda op nahouden, omdat ze graag van de zieke werknemer af willen. Maar hoe het ook zij, doe je er als werkgever verstandig aan je uitgebreid te laten informeren en begeleiden. Dan ben je goed voorbereid en voorkom je juridische geschillen als er onverhoopt toch een conflict ontstaat.

Een slepend juridisch proces wil je immers koste wat het kost voorkomen. Daarom is het cruciaal om onzekerheden en onduidelijkheden samen met de werknemer te bespreken en op een zo goed mogelijke voet te blijven. Proberen elkaars belangen te begrijpen en elkaar te respecteren, is daarbij een helpende factor.

Oplossingen bij ongewenste omgangsvormen

Slachtoffers van ongewenste omgangsvormen zouden terecht moeten kunnen bij een externe vertrouwenspersoon. Hoewel iedere werkgever zijn werknemers een veilige werkomgeving hoort te bieden, kan er toch sprake van grensoverschrijdend gedrag of misstanden die de veiligheid op de werkvloer schaden. Dit kan uiteindelijk leiden tot (langdurige) uitval. Werknemers die worden geconfronteerd met ongewenst gedrag kun je na een incident laten begeleiden door een gecertificeerde, externe vertrouwenspersoon. Werknemers die zich geïntimideerd, gediscrimineerd of gepest voelen, hebben hier baat bij. De externe vertrouwenspersoon helpt slachtoffers van ongewenste omgangsvormen in een gegarandeerd vertrouwelijke setting en zoekt samen met hen naar constructieve oplossingen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks