Waarom zijn eiwitten zo belangrijk voor een gezonde levensstijl? 0 987

eiwitten belangrijk voor gezond levensstijl

Eiwitten worden vaak met sporters en grote atleten in verbrand gebracht. Bijna iedere man weet dat ze van essentieel belang zijn voor het opbouwen van spiermassa, maar ook als je niet sport is het innemen van voldoende eiwitten van groot belang. Het is niet voor niets dat Vegan eiwitpoeder steeds vaker verkocht wordt. We worden massaal met onze neus op de feiten gedrukt en zijn op de hoogte van de voordelen van eiwitten. Ben jij bang dat je niet voldoende eiwitten binnenkrijgt of weet je niet waarom ze zo belangrijk zijn? In dit artikel geven we antwoord op al jouw vragen.

_Vegan eiwitpoeder

Wat zijn eiwitten precies?

Voordat we kunnen bespreken hoe belangrijk eiwitten zijn, is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat het precies is. Het is nu enkel nog een woord wat je veelvuldig leest als je de verpakking van voedingswaren erbij pakt. Eiwitten zijn voedingstoffen die ons lichaam energie bieden. Samen met koolhydraten zorgen zij ervoor dat wij in het dagelijks leven kunnen functioneren. Ondanks dat ze in de praktijk energie kunnen leveren, zien we dat deze taak vooral door koolhydraten uit handen wordt genomen. Eiwitten nemen de taak van zorg en onderhoud op zich. Dit geldt vooral voor de spieropbouw en herstel.

Zijn eiwitten dan alleen nodig voor sportende mannen? Welnee! Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid eiwitten nodig. Alleen hebben sporters net iets meer nodig omdat ze hun spieren zwaarder belasten. Eiwitten zijn immers niet alleen handige bouwstenen voor de spieropbouw, maar ook voor het beschermen en herstellen van ander weefsel en iedere andere cel in ons lichaam.

proteine shake

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Eiwitten zijn zeer belangrijk voor een gezond lichaam. Maar welke taken nemen zij op zich en wat zijn de voordelen als je meer eiwitten neemt? Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Eiwitten zijn een handig hulpmiddel om overtollige kilo’s snel te verliezen. Vaak wordt er zelfs gesproken van een eiwitdieet. Als je goed research doet zal je merken dat er nooit gekort wordt op eiwitten als mensen willen afvallen. Koolhydraten daarentegen worden al gauw afgestoten. Dit komt omdat het lichaam proteïnen voor het grootste gedeelte omzet in warmte, geen vet zoals bij koolhydraten het geval is. Een combinatie van minder koolhydraten en meer eiwitten kan snel voor gewichtsverlies zorgen.
  • Eiwitten kunnen spierpijn voorkomen. Na zware sportsessies ben je vast en zeker bekend met spierpijn. Als je de volgende dak wakker wordt, voel je meteen dat je te veel van je lichaam hebt gevraagd. Pijnlijke spieren zijn de tol die je dan moet betalen. Deze spierpijn ontstaat doordat de spiervezels scheurtjes gaan vertonen. Dit is nodig om nieuwe spiervels aan te maken en zo de opbouw te stimuleren. Spierpijn kan dus een teken zijn dat het sporten effect heeft. Gelukkig kan je dit effect wel voorkomen of verminderen door meer eiwitten te nemen. Eiwitten helpen immers bij een voorspoedig spierherstel. Hierdoor heb je minder lang last van je spieren en genezen ze veel sneller. Bovendien bevorder je zo de optimale groei van jouw spiermassa.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Boodschappen online bestellen 0 24

Boodschappen online bestellen

Ben je onlangs verhuisd en naarstig op zoek naar een snelle manier om jouw voorraadkasten te vullen? Het doen van boodschappen in de dichtstbijzijnde supermarkt is leuk om alvast een beetje de omgeving te leren kennen, maar voor grote boodschappen is het verre van praktisch. Het scheelt een hoop gesjouw en gestress wanneer je je boodschappen online bestelt en gemakkelijk laat thuisbezorgen. Zeker wanneer je nog met spierpijn zit van de verhuizing, is het prettig dat het inrichten van je keukenkastjes het enige is wat je nog zelf moet doen.

Online boodschappen bestellen

Het online bestellen van boodschappen is natuurlijk niet nieuw. Veel supermarkten bieden deze service al een poosje aan. Maar een supermarkt die zich volledig online bevindt, biedt veel voordelen ten opzichte van een extra service van een fysieke supermarktketen. Ten eerste kan een online supermarkt zich volledig richten op het aanbieden van deze dienst en daardoor is de geboden service en klantvriendelijkheid veel hoger dan bij bedrijven die met meerdere taken te maken hebben. Ten tweede kunnen de kosten flink worden gedrukt omdat er minder uitgaves zijn. Zo wordt er onder meer bezuinigd op supermarktbevoorrading en kassapersoneel. Deze besparing kan worden doorberekend aan de klant, waardoor het te betalen bedrag bij het online boodschappen bestellen een stuk lager uit kan vallen dan je gewend bent. Tel daar bij op dat het sowieso voordeliger is om in bulkverpakkingen in te kopen in plaats van kleine portieverpakkingen en je rekent jezelf al helemaal rijk!

Geen kosten maken om naar de supermarkt te gaan

Als je dan toch aan het uitrekenen bent hoeveel je kunt besparen door jouw boodschappen online te bestellen, vergeet dan ook zeker niet de kosten van je eigen vervoer mee te rekenen. Als jij altijd op de fiets boodschappen doet, dan is dat natuurlijk super, maar een krat bier of een grootverpakking cola vervoeren wordt dan al erg lastig. Voor grote boodschappen pakken we toch al vrij snel de auto. Ook willen we dan graag een groter aanbod dan de lokale supermarkt heeft en rijden we dus algauw naar een supermarkt een eindje verderop. Waarschijnlijk sta je er niet bij stil, maar juist deze kleine ritjes zijn enorm slopend voor het milieu en je portemonnee, maar zeker ook voor de gezondheid van jouw auto, die alweer op de bestemming is voordat deze überhaupt is warmgedraaid. Door je boodschappen thuis te laten bezorgen, kan jouw auto lekker op de oprit blijven staan en dat scheelt een hoop geld!

Boodschappen laten bezorgen vanaf € 50,-

Je vraagt je misschien af of er geen verborgen kosten zijn bij het online bestellen van jouw boodschappen. Hoe is het immers mogelijk om zo goedkoop boodschappen te doen en deze dan ook nog een te laten thuisbezorgen? Wanneer je een bestelling vanaf € 50,- plaatst, loont het voor de online supermarkt om jouw boodschappen thuis te brengen. Daarom is er ook een minimum bestelbedrag ingesteld. Ook kan de online supermarkt vanaf een bepaald bedrag waar maken dat de boodschappen gratis worden thuisbezorgd. Zo geldt bijvoorbeeld dat de online supermarkt jouw boodschappen bezorgen gratis vanaf € 50,-. Dat lijkt misschien een flink bedrag, zeker wanneer de boodschappen online zo goedkoop zijn, maar als jij je voorraadkast volledig wil vullen dan zal je zien dat je een flink volume nodig hebt en dan is dat minimale bestelbedrag zo bij elkaar gespaard!

Scooter kopen? Zo kies je de juiste scooter voor jou! 0 31

Scooter kopen

Met een scooter door de stad cruisen op weg naar een leuk terras, het strand of naar vrienden. Zie je het al voor je? Een scooter is perfect voor kleine en grote ritjes. Nooit meer in de file staan, goedkoop in aanschaf en brandstof en ook nog eens heel trendy. Een scooter kopen heeft echt veel voordelen voor jou. Wil je een scooter kopen, maar weet je niet welke scooter het beste bij je past? Dankzij deze tips cruise jij binnenkort geheel in stijl door de stad! 

Ga je voor een benzine of elektrische scooter?

Allereerst de vraag: ga je voor een benzine scooter of liever voor een elektrische scooter? Als je voor de goedkoopste optie wil gaan, is een benzine scooter de beste optie voor jou. Bij deze scooterwinkel kun je al een nieuwe benzine scooter kopen vanaf €899. Wil je liever duurzaam reizen? Dan is een elektrische scooter meer jouw ding. Veel mensen denken dat een elektrische scooter heel duur is, maar dat valt reuze mee. Je hebt namelijk al een elektrische scooter voor €1.199. En bijkomend voordeel: je hoeft nooit meer te tanken! Scooter aan de lader als je ‘s avonds thuis komt en ‘s ochtends weer met een volle accu de weg op. 

Ga je voor merk of voor plezier?

Als je aan scooters denkt, denk je al snel aan de rode klassieker van Vespa. Maar naast de Vespa scooters zijn er nog zoveel meer opties. Zo heb je scooters van Piaggio, het bedrijf dat ook Vespa scooters maakt. Allebei mooi wat betreft design en rijcomfort. Het prijskaartje is iets minder mooi. De prijzen van scooters van o.a. Senzo en IVA zijn wat schappelijker. Gelukkig hoef je bij deze scooters niet in te leveren op rijcomfort en kwaliteit. Je betaalt gewoon wat minder voor het merk zelf. 

Maak altijd een gratis proefrit als dat kan

Als je naar scooters gaat kijken, heb je altijd wel een paar favorieten. Je kunt ze natuurlijk gewoon zo online bestellen. Tegenwoordig worden zelfs scooters (eventueel rijklaar) aan huis geleverd. Toch zou ik je aanraden om altijd even een proefritje in te plannen als dit kan. Zo kun je echt ervaren of de scooter bij je past. Misschien is de scooter die je op het oog hebt wel iets te klein voor je, bijvoorbeeld. Je weet het maar nooit.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks