Waarom zijn eiwitten zo belangrijk voor een gezonde levensstijl? 0 628

eiwitten belangrijk voor gezond levensstijl

Eiwitten worden vaak met sporters en grote atleten in verbrand gebracht. Bijna iedere man weet dat ze van essentieel belang zijn voor het opbouwen van spiermassa, maar ook als je niet sport is het innemen van voldoende eiwitten van groot belang. Het is niet voor niets dat Vegan eiwitpoeder steeds vaker verkocht wordt. We worden massaal met onze neus op de feiten gedrukt en zijn op de hoogte van de voordelen van eiwitten. Ben jij bang dat je niet voldoende eiwitten binnenkrijgt of weet je niet waarom ze zo belangrijk zijn? In dit artikel geven we antwoord op al jouw vragen.

_Vegan eiwitpoeder

Wat zijn eiwitten precies?

Voordat we kunnen bespreken hoe belangrijk eiwitten zijn, is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet wat het precies is. Het is nu enkel nog een woord wat je veelvuldig leest als je de verpakking van voedingswaren erbij pakt. Eiwitten zijn voedingstoffen die ons lichaam energie bieden. Samen met koolhydraten zorgen zij ervoor dat wij in het dagelijks leven kunnen functioneren. Ondanks dat ze in de praktijk energie kunnen leveren, zien we dat deze taak vooral door koolhydraten uit handen wordt genomen. Eiwitten nemen de taak van zorg en onderhoud op zich. Dit geldt vooral voor de spieropbouw en herstel.

Zijn eiwitten dan alleen nodig voor sportende mannen? Welnee! Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid eiwitten nodig. Alleen hebben sporters net iets meer nodig omdat ze hun spieren zwaarder belasten. Eiwitten zijn immers niet alleen handige bouwstenen voor de spieropbouw, maar ook voor het beschermen en herstellen van ander weefsel en iedere andere cel in ons lichaam.

proteine shake

Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?

Eiwitten zijn zeer belangrijk voor een gezond lichaam. Maar welke taken nemen zij op zich en wat zijn de voordelen als je meer eiwitten neemt? Wij zetten ze voor jou op een rijtje:

  • Eiwitten zijn een handig hulpmiddel om overtollige kilo’s snel te verliezen. Vaak wordt er zelfs gesproken van een eiwitdieet. Als je goed research doet zal je merken dat er nooit gekort wordt op eiwitten als mensen willen afvallen. Koolhydraten daarentegen worden al gauw afgestoten. Dit komt omdat het lichaam proteïnen voor het grootste gedeelte omzet in warmte, geen vet zoals bij koolhydraten het geval is. Een combinatie van minder koolhydraten en meer eiwitten kan snel voor gewichtsverlies zorgen.
  • Eiwitten kunnen spierpijn voorkomen. Na zware sportsessies ben je vast en zeker bekend met spierpijn. Als je de volgende dak wakker wordt, voel je meteen dat je te veel van je lichaam hebt gevraagd. Pijnlijke spieren zijn de tol die je dan moet betalen. Deze spierpijn ontstaat doordat de spiervezels scheurtjes gaan vertonen. Dit is nodig om nieuwe spiervels aan te maken en zo de opbouw te stimuleren. Spierpijn kan dus een teken zijn dat het sporten effect heeft. Gelukkig kan je dit effect wel voorkomen of verminderen door meer eiwitten te nemen. Eiwitten helpen immers bij een voorspoedig spierherstel. Hierdoor heb je minder lang last van je spieren en genezen ze veel sneller. Bovendien bevorder je zo de optimale groei van jouw spiermassa.
Previous ArticleNext Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting 0 8

Waarom kiezen we steeds vaker voor led- verlichting

Het is alweer 100 jaar geleden dat de gloeilamp werd uitgevonden. De gloeilamp was de uitvinding om donkere plaatsen te voorzien van licht. In de huidige tijd volgen technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo op en zo ook op het gebied van verlichting. Op dit moment kiezen steeds meer particulieren en bedrijven voor led- verlichting. Waarom? Dat gaan we je vertellen in dit artikel!

Betekenis van led

Het woordje ‘led’ staat voor ‘Light Emitting Diode’ oftewel lichtgevende diode. Led- lampen zijn energiezuinig en produceren evenveel licht als de traditionele gloeilamp.  Daarnaast bevatten led- lampen ook geen giftige stoffen. Ook niet onbelangrijk aangezien we allemaal steeds meer milieubewuster zijn gaan leveren. Kortom het is een nieuwe generatie lamp welke nu en in de toekomst een belangrijke plaats gaat innemen in de samenleving.

Groen karakter

Het lage energieverbruik hebben we in het vorige hoofdstuk al genoemd. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar natuurlijk ook voor uw eigen portemonnee. Ken je dat moment nog dat je een gloeilamp wilde vervangen voor een nieuwe? Vaak moest je eerst even wachten totdat de gloeilamp was afgekoeld om je handen niet te branden. Ook dat is met de komst van led- verlichting verleden tijd. Het vervangen van een led- lamp hoeft ook minder vaak te gebeuren, omdat deze langer mee gaat. Daarnaast zorgt minder hitte ook voor minder opwarming van de aarde.

Zakelijke markt

Met een led- lamp kun je meer dan 70% besparen ten opzichte van traditionele verlichting. Ook zijn led- lampen minder fel en daardoor kunnen werknemers zich beter focussen op de werkvloer. Deze fikse besparing op de energiekosten is voor veel bedrijven de hoofdreden om de traditionele verlichting te vervangen voor led- lampen. Natuurlijk is de aanschaf van led- lampen niet heel goedkoop. Maar deze investering verdien in de toekomst gegarandeerd terug. Een andere reden waarom bedrijven kiezen voor led- verlichting is om een bijdrage te leveren aan de gestelde klimaatdoelen vanuit de overheid.

Dimbare led- verlichting

Veel particulieren maken gebruik van dimmers om de verlichting minder fel te laten schijnen. Dit kom je vaak tegen in hal of woonkamer. Ben je voornemens om over te stappen op led- verlichting? Dan is het aan te raden om de oude licht dimmer te vervangen voor een led- dimmer. Waarom? Omdat de oude dimmers die gebruikt worden bij gloeilampen vaak niet geschikt zijn voor led- lampen. Tot slot is het belangrijk om vooraf informatie over te winnen of een led- lamp wel dimbaar is. Dat is namelijk niet altijd het geval.

De APK is er niet voor niets 0 23

De APK is er niet voor niets

Als je van te voren zou weten welk onderdeel van jouw auto vervangen zou moeten worden om meer kosten te voorkomen dan zou je veel geld kunnen besparen. Helaas werkt het zo niet! Je hebt in de meeste gevallen geen flauwe notie wanneer er iets kapot zal gaan bij jouw auto. Bij een APK wordt gekeken of de auto aan wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet en of er onderdelen (bijna) kapot zijn. Voorkom dat je auto tijdens de APK wordt afgekeurd en kijk hem vooraf zelf na. Vaak zijn het kleine dingen waarop de auto wordt afgekeurd zoals een niet werkend achterlicht of slechte ruitenwisserbladen. Het RDW heeft een APK keuringsschema waarop precies te zien is wanneer een auto gekeurd moet worden. 

Hoe kun je besparen op onderhoudskosten van je auto?

Wanneer je denkt te bezuinigen op het overslaan van een onderhoudsbeurt van je auto kom je bedrogen uit. Een goed onderhouden auto (met ingevuld onderhoudsboekje) brengt meer op bij de verkoop dan een auto met achterstallig onderhoud. Daarnaast is goed onderhoud ook een nodig om de veiligheid te garanderen. Veel onderhoud kun je zelf verrichten zoals bijvoorbeeld zelf de olie controleren en bijvullen. De bandenspanning en de verlichting kun je ook makkelijk zelf controleren en wanneer deze in orde zijn verhoogt dat ook de veiligheid. Deze kleine gebreken kun je makkelijk zelf vervangen. Bij reservedelenstore.nl auto onderdelen vind je meer dan 1 miljoen merk gerelateerde onderdelen. Door gebruik te maken van merk gerelateerde onderdelen weet je zeker dat jouw onderdelen de juiste kwaliteit hebben.

Mogelijkheden voor eigen reparatie van auto’s beperkt

Auto’s worden door alle nieuwe techniek steeds minder geschikt om zelf te repareren. Dit komt door alle nieuwe elektronica en omdat de motoren van steeds meer automerken zijn voorzien van sensoren en elektronische aansturing. Toch zijn er nog onderdelen van een auto die jezelf probleemloos kunt repareren ook al hangt dit sterk af van jouw eigen technische kennis. Heeft jouw auto nog traditionele gloeilampen als verlichting dan kun je hiervan eenvoudig zelf de lampen vervangen. Dit geldt ook voor het vervangen van ruitenwisserbladen, bougies en de accu. Wanneer je deze onderdelen besteld via reservedelenstore.nl dan bespaar je veel geld. Daarnaast spaar je ook een bezoek aan de garage uit. Helaas zul je voor problemen met de auto-elektronica, het koelsysteem, de airco, de motor en de versnelling altijd naar een garage moeten. Dit kun je bij de huidige auto’s niet meer zelf herstellen.

Beter uit met merk gerelateerde onderdelen

Wanneer je zelf onderdelen gaat vervangen gebruik dan alleen merk gerelateerde onderdelen. Deze zijn het meest geschikt voor jouw auto en voldoen aan alle kwaliteitsnormen en eisen. Merk gerelateerde onderdelen kun je eenvoudig bestellen via reservedelenstore.nl. Hier vind je voor elk merk auto de juiste onderdelen.

Meest populaire onderwerpen

Editor Picks